Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Θεωρήσεις Σένγκεν: Πρόταση για "χαλάρωση", έστω και πιλοτική, τη θερινή περίοδο


Τελικά φαίνεται πως οι πληροφορίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα από διάφορα κέντρα της Ευρώπης, προς Έλληνες διπλωμάτες, επιχειρηματίες και ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους έχουν κάποια κοινή βάση. Υπάρχουν προχωρημένες - ως προς το χρόνο και την ωρίμανση, όχι τη νοοτροπία- σκέψεις...

...στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών για “δικλίδες και διαστήματα εκτόνωσης” (έτσι μας το είπαν ακριβώς) ως προς τη στρατηγική των θεωρήσεων και τα απώτατα όρια της Συνθήκες Σένγκεν.
Τώρα διαβάζουμε ότι Α. Ταγιάνι και Μ. Δαμανάκη υπέβαλαν κοινή πρόταση για μία τέτοια “δικλίδα εκτόνωσης”, που προβλέπει χαλάρωση των όρων χορήγησης θεωρήσεων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Οι πιέσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης είναι πολλές το τελευταίο διάστημα και από πολλές πλευρές. Και από κυβερνητικούς αξιωματούχους των χωρών που προσδοκούν μεγαλύτερα μερίδια τουρισμού από χώρες εκτός Σένγκεν και από τον ιδιωτικό τομέα.
Φαίνεται λοιπόν ότι μπαίνει στο γραφειοκρατικό dna της Ευρωπαικής διοικητικής νομενκλατούρας, ένα πιλοτικό, έστω, πρόγραμμα για το φλέγον και μείζον αυτό ζήτημα.
Και όχι φυσικά επειδή... παρενέβη, όπως μας πλασάρει τελευταία, ο ημέτερος Παύλος, έτσι; Τα μεγαθήρια του ευρωπαικού τουρισμού, επεξεργάζονται και μεθοδεύουν αυτήν την παρέμβαση, εδώ και πολύ καιρό...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου