Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χορηγήσεις Visa: Ανησυχητικές πληροφορίες για τα Προξενεία σε Ρωσία και Ουκρανία


Εντάξει, αν αληθεύουν αυτά που μάθαμε, τι άλλο να πούμε εκτός από το ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας και αυτών που βάλαμε να την διαφεντεύουν. Μία αγορά δείχνει τέτοια δυναμική, τέτοιες εποχές, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για την παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα. Μία. Η Ρωσία. Όχι ότι...

...μόνον η χώρα μας, μεταξύ άλλων προορισμών, παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση, αλλά για τον ελληνικό τουρισμό, η θετική εξέλιξη των κρατήσεων από τη Ρωσία και την αναλόγως δυναμικά αναδυόμενη, παρακείμενη Ουκρανία, αποτελεί μεγάλη βάση ελπίδας και προσδοκιών.
Αμ, δε! Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, όπως μαθαίνουμε, βρίσκονται οι Πρόξενοι της χώρας μας σε Ρωσία και Ουκρανία, καθώς τώρα που οι μηχανισμοί τους θα έπρεπε να προετοιμάζονται σιγά-σιγά για τη νέα τουριστική περίοδο και για το αναμενόμενο “κύμα” αιτήσεων για χορήγηση θεωρήσεων, η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, τους “τραβάει “το χαλί κάτω από τα πόδια” και του ελληνικού τουρισμού, μαζί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με ρητές εντολές του ΥΠΕΞ για λόγους εξοικονόμησης κονδυλίων διακόπτονται ή δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις του επιτόπιου προσωπικού στα Προξενεία - Μόσχας, Αγ. Πετρούπολης, Κιέβου - και μάλιστα στις διαδοχικές επισημάνσεις και προειδοποιήσεις των διπλωματών ότι η αποδυνάμωση των προξενικών υπηρεσιών θα οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις στην τελική διεκπεραίωση των αιτήσεων χορηγήσεων visa, μετά την αποστολή τους από τα Visa Centers, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ανταπόκριση!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, οι σχετικές ανησυχίες έχουν αρχίσει να φθάνουν και στα αυτιά τουριστικών επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στη Ρωσική και στην Ουκρανική αγορά και έχουν αυξημένες προσδοκίες και για φέτος, οι οποίοι πραγματικά δεν πιστεύουν όσα τους μεταφέρονται από τις δύο χώρες!
Είναι σαφές ότι αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, ο χρόνος χορήγησης visa θα επιστρέψει σε παλαιότερες χρονιές και καταστάσεις και αντί για τις 48 και τις 72 ώρες που είναι σήμερα, θα απαιτεί το λιγότερο δύο εβδομάδες!
Και είναι ευνόητο τι θα σημαίνει αυτό για τον ελληνικό προορισμό, την ώρα που ο ανταγωνισμός για μεγαλύτερα μερίδια από την αγορά της Ρωσίας είναι πια πρωτοφανής και σκληρότατος, σε διεθνές επίπεδο και ειδικά μεταξύ των χωρών του Ευρωπαικού Νότου.
Ελπίζουμε να μην έχουν προχωρήσει τα συγκεκριμένα “σχέδια” και πως, σε κάθε περίπτωση, οι ιθύνοντες νόες αυτής της βλακώδους λογικής - να εξοικονομήσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να... χάσουμε μερικές δεκάδες εκατομμύρια - θα συνέλθουν και θα σταματήσουν την αποψίλωση του στελεχιακού δυναμικού, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των προξενικών υπηρεσιών.
Βασικά όχι για μείωση, αλλά για ενίσχυση του επιτόπιου προσωπικού θα έπρεπε να συζητάμε τώρα.
Διερευνούμε περισσότερο το θέμα και θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου