Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Π. Γερουλάνος- Γ. Νικητιάδης: Ήταν μία "ωραία ατμόσφαιρα", εκεί στο Βερολίνο...


Οι πληροφορίες μας λένε ότι το κλίμα μύριζε “μπαρούτη” από πριν την μετάβαση στην έκθεση και ότι είχε προηγηθεί μία στιγμή έντασης μεταξύ  του υπουργού και του υφυπουργού Νικητιάδη, ακριβώς με αφορμή την μεταβάση στο δεύτερου στο Βερολίνο. Ωστόσο...

...το σοβαρό επεισόδιο έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι, στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου, σε ένα από τα δύο γραφεία επισήμων του ΕΟΤ, με παρόντα, στην πρώτη φάση του και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Α. Καμπουράκη.
Οι μαρτυρίες που ακούσαμε εμείς αναφέρουν ότι υπήρξε αντιπαράθεση σε εξέλιξη μεταξύ του υφυπουργού και του κ. Καμπουράκη - κάτι που προξενεί εντύπωση εν πρώτοις αλλά τελικά φαίνεται ότι είχε βάση - στην οποία παρενέβη ο Π. Γερουλάνος εισερχόμενος στο γραφείο και μιλώντας σε έντονο ύφος, κάποιες στιγμές και προς τον επιχειρηματία.
Περιττό να σας περιγράψουμε το κλίμα που επικρατούσε μετά, μεταξύ των δύο κεφαλών της πολιτικής μας ηγεσίας. Μόνον μία φορά συνομίλησαν μόνοι τους μετά - τουλάχιστον σε κοινή θέα- και ο υφυπουργός Νικητιάδης ήταν εμφανώς ενοχλημένος, πλην ήπιος.
Φαίνεται δε ότι ήταν πραγματικά συγχυσμένος ο Π. Γερουλάνος, καθώς μετά πήρε τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Γ. Κολέτσο και τον πήγε σε ένα κιόσκι στο lobby της έκθεσης και τον κέρασε ένα παραδοσιακό wurst (λουκάνικο) στα όρθια... 
Ο υφυπουργός Νικητιάδης, πάντως, όπως αναφέραμε στην αρχή, είχε έρθει εξ αρχής “συννεφιασμένος” και γενικά και δεν είναι λίγοι αυτοί που κατάλαβαν ότι κάτι “έτρεχε” στη σχέση του με τον Π. Γερουλάνο. Μάλιστα, αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου και λίγο πριν το περιστατικό, έδειχνε γενικά μία “δυσαρέσκεια” στις συζητήσεις του.
Κάποιοι το αποδίδουν στις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα και στο γεγονός ότι ο υφυπουργός Νικητιάδης έχει τοποθετηθεί πια επισήμως υπέρ του Ε. Βενιζέλου.
Μπορεί και “θα δείξει”, όπως λέει και λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου