Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γκολφ: Θεσμοθετούνται οι "Προορισμοί Γκολφ" (και άλλες τροποποιήσεις)...


- Να είχαμε και γήπεδα...
- Απαραίτητη η πρόσθετη επιφάνεια για γήπεδα που συνδυάζονται με ξενοδοχεία ή σύνθετα καταλύματα

Μαθαίνωντας ότι το Μαρόκο έχει, ήδη, 20 γήπεδα γκολφ και άλλα 25 (!) ετοιμάζονται να λειτουργήσουν εντός της επόμενης πενταετίας, θυμηθήκαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε αισίως... οκτώ. Ωστόσο, με απόφαση που...

...προσφάτως υπέγραψε ο υφυπουργός Νικητιάδης, εισάγεται στην ελληνική τουριστική καθημερινότητα και πραγματικότητα ο όρος “Προορισμός Γκολφ”.
Ειδικοτερα, με την απόφαση - που τροποποιεί την υπουργική απόφαση του 1994 περί Προδιαγραφών Γηπέδων Γκολφ - εφόσον σε μία περιοχή λειτουργούν τουλάχιστον δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, σε απόσταση μικρότερη των 15 χιλιομέτρων και χρονοαπόσταση μέχρι 30 λεπτών, η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως προορισμός γκολφ, ήτοι golf destiantion ή golf cluster, αγγλιστί, με απόφαση του γενικού γραμματέα ΕΟΤ. 
Προσπερνώντας την άκρατο αισιοδοξία του υποράφοντα υφυπουργού, αλλά και των ερωτημάτων μας για το τι ακριβώς θα σημαίνει θεσμικά ή λειτουργικά το "προορισμός γκολφ (για το marketing το καταλαβαίνουμε) εξ΄ όσων γνωρίζουμε, έχουμε, ήδη, μία σοβαρή υποψηφιότητα για golf destination.
Στην απόφαση Νικητιάδη, υπάρχουν και άλλα σημεία τροποποιήσεων. Μεταξύ αυτών:
  • Σε περίπτωση, που το Γήπεδο Γκολφ, συνδυάζεται με κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα ή αποτελεί στοιχείο σύνθετου τουριστικού καταλύματος, απαιτείται, επιπλέον της ελάχιστης προβλεπόμενης για Γήπεδο Γκολφ επιφάνειας, πρόσθετη επιφάνεια γηπέδου επαρκής για τη συνολική δυναμικότητα σε κλίνες του ξενοδοχειακού καταλύματος ή του σύνθετου τουριστικού καταλύματος, με βάση τις εκάστοτε επιτρεπόμενες, από τις ισχύουσες χωροταξικές διατάξεις και προδιαγραφές τουριστικών εγκαταστάσεων, πυκνότητες.
  • Σε περίπτωση δημιουργίας σε μια περιοχή περισσοτέρων του ενός γηπέδων γκολφ δεκαοκτώ (18) οπών, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των δεκαπέντε (15) χιλιομέτρων μεταξύ τους και η μεταξύ τους χρονοαπόσταση δεν υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά, η τήρηση των προδιαγραφών παραγράφου 5.2 (σ.σ. αναφέρονται αναλυτικά οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που πρέπει να λειτουργούν σε ένα γήπεδο και τα τ.μ. αυτών) είναι προαιρετική για τα πέραν του ενός (κύριου) γήπεδα γκολφ εφόσον αυτά ανήκουν στην ίδια επιχείρηση ή σε επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο, δυνάμει μακροχρόνιων συμφωνητικών συνεργασίας και αλληλοεξυπηρέτησης ισχύος τουλάχιστον 15 ετών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης έγκρισης των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν κατ’ ελάχιστο οι πιο κάτω χώροι:
5.6.1. Υποδοχή − είσοδος − ανεμοφράκτης 5.6.2. Προθάλαμος εισόδου
5.6.3. Αποδυτήρια
5.6.4. WC αποδυτηρίων
5.6.5. Εντευκτήριο−σαλόνι 5.6.6. Σνακ−μπαρ
5.6.7. Χώρος φύλαξης σάκων 5.6.8. Ιατρείο
Οι συνολικές ελάχιστες απαιτήσεις σε επιφάνειες για τις βοηθητικές κτιριακές εγκαταστάσεις (της παραγράφου 5.3) μπορούν να μειώνονται κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου