Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ειδικό Χωροταξικό Τουρισμού: Εκτός... "τόπου" η αντίδραση Ν. Σηφουνάκη


Εντυπωσιάζουν τα... επιχειρήματα του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ για τις τοποθετήσεις και αντιδράσεις φορέων και κομμάτων ως προς το περιεχόμενο αλλά και τον τρόπο που επιχειρεί να προωθήσει το Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού. "Επιχειρήματα" που...

...υπενθυμίζουν σε όλους μας, αφενός μεν ότι εν όψει εκλογών, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει κάτι συγκροτημένα και προς την ορθή κατεύθυνση, αφετέρου δε ότι, ειδικά ο κ. Σηφουνάκης, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τα σχόλια που εκτοξεύει, τα υπονοούμενα που κάνει και τη “λογική” που υιοθετεί. 
Διότι και ο συνάδελφος του Ν. Σηφουνάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ο Π. Γερουλάνος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του ΥΠΕΚΑ για την όλη μεθόδευση και το περιεχόμενου του Ειδικού Σχεδίου, αλλά προφανώς του διέφυγε.
Σε κάθε περίπτωση, αφού αφαιρέσει κανείς τα συνήθη πολιτικά “τσιτάτα” και ακόμα και υπό τα κομματικά “φίλτρα”, η τοποθέτηση των δύο βουλευτών της Ν.Δ. Ο. Κεφαλογιάννη και Κ. Μητσοτάκη, περιελάμβανε συγκεκριμένα παραδείγματα και συγκεκριμένες προβλέψεις του Ειδικού Χωροταξικού.
Η δε παρέμβαση του ΣΕΤΕ, αναφερόταν σε ειδικά σημεία του Σχεδίου, με απολύτως προσδιορισμένες παρατηρήσεις.
Βεβαίως, ας απαντήσουν οι ίδιοι οι στόχοι της επίθεσης του κ. Σηφουνάκη, όπως αυτοί νομίζουν.
Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, αυτή τη στιγμή, έχει τοποθετηθεί, δημοσίως ή κατ’ ιδίαν εναντίον αυτού του Σχεδίου, το οποίο πέραν του ότι βρίθει αοριστιών, αντικρουόμενων διατάξεων, παράλογων προβλέψεων και εξωπραγματικών ρυθμίσεων, δεν είναι δυνατόν να τοποθετείται σε δημόσια διαβούλευση για οκτώ, μόλις μέρες!
Και περιμένει πολύ πιο αναλυτικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις από τοποθετήσεις του στυλ "τα ίδια έκανε και η Ν.Δ. το... 2009" ή αιχμές ότι ο ΣΕΤΕ κινείται με κομματικά κριτήρια...
Για την ιστορία, η απάντηση του Ν. Σηφουνάκη, εδώ  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου