Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έρευνα ADAC 2012: "Σοκ και δέος", οι τάσεις για Ελλάδα...


Το συγκεκριμένο ποσοστό - μείωση 50% - το ακούμε εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σε "συνωμοτικό" ύφος, σε συζητήσεις στενών κύκλων επιχειρηματιών του τουρισμού και από πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τη γερμανική αγορά. Κάποιοι το συνέδεαν με τις κρατήσεις...

...από ορισμένους και πολύ συγκεκριμένους tour operators, άλλοι με συγκεκριμένους προορισμούς.
Τελικά, εντοπίσαμε αυτό που πιστευουμε ότι είναι η αρχική “πηγή”, από την οποία φαίνεται να ξεκινησε όλη η αλυσίδα αναμετάδοσης των πληροφοριών και των εκτιμήσεων για το “σοκ και δέος” του -50%.
Στην φετινή έκδοση της ετήσιας, μεγάλης και ιδιαίτερα ισχυρής επιροής και αξιοπιστίας (4.300 νοικοκυριά) έρευνα του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών της Γερμανίας (ADAC) για τις καταναλωτικές τάσεις των Γερμανών για το 2012 στην αγορά διακοπών, υπάρχει ένα ερώτημα σύγκρισης των προτιμήσεων φέτος σε σχέση με τους προορισμούς που είχαν προτιμηθεί πέρυσι.
Σε αυτό το εύρημα, η Ελλάδα εμφανίζει υποχώρηση που φθάνει στο 50%.

Σε άλλο ερώτημα για τους προορισμούς για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί διακοπές για το 2012, η χώρα μας βρίσκεται στη 12η θέση, με ποσοστό 1,8%, ενώ το 2011 ήταν στην 7η θέση με 3,3.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις αρχές του χρόνου, επομένως αντικατοπτρίζει τάσεις και προτιμήσεις που πιθανότατα έχουν μεταβληθεί ελαφρώς προς το καλύτερο, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Ή έτσι θέλουμε να ελπίζουμε, τουλάχιστον, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξίσου επιζήμιο με το να μην λάβουν σοβαρά υπόψη οι ιθύνοντες και οι αρμόδιοι το “μήνυμα” του συγκεκριμένου ποσοστού και απλά επαναπαυθούν στις, πράγματι, βάσιμες εκτιμήσεις ότι το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί.
Ταύτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου