Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεν πιστεύουμε να γίνεται η περικοπή... έκτακτη επιχορήγηση; Γίνεται;


"Εμμ, 20 μείον επτά συν δύο,
ένα το κρατούμενο..
."
Σε μία κάπως περίεργη και εκτεταμένη αναμόρφωση του προυπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το 2012, προχώρησαν οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ στις αρχές Μαρτίου, με απόφαση που υπογράφει, φυσικά, ο Π. Γερουλάνος. Σύμφωνα με την αναμόρφωση και την ανακατανομή κονδυλίων, που εγκρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ...

...ο προυπολογισμός του ΥΠΠΟΤ περικόπτεται - ή άλλως από τον προυπολογισμό εξοικονομούνται -15,317 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, τα 13,275 προέρχονται από τον προυπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού!
Τα μεγαλύτερα ποσά περικόπτονται από τα κονδύλια για “έξοδα μετακινήσεων λοιπών προσώπων από το εσωτερικό στο εξωτερικό και το αντίστροφο”, όπως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη της κυβέρνησης, οι γ.γ. και οι ειδικοί γραμματείς), για Οργάνωση Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιτικών Εκδηλώσεων, τις Δημόσιες Σχέσεις κ.λπ..
Εκ πρώτης είναι μία απόφαση που μπορεί να προσπεράσει κανείς εύκολα. 
Αλλά φεύ! Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τον χρόνο που έγινε και για τους κωδικούς όπου προβλέπονται πραγματικά σημαντικά ποσά όσο και για το ύψος των κονδυλίων που περικόπτονται.
Παρένθεση: Αυτό, γιατί το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία κολοκυθιά για το ποσό που διαπραγματεύεται, υποτίθεται, το ΥΠΠΟΤ με το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή της χώρας στο εξωτερικό και να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα. Από τα 20 εκατ. ευρώ που ξεκίνησαν οι συζητήσεις στις αρχές του μήνα με τον Ε. Βενιζέλο (πριν το περιστατικό του γυμναστηρίου), ακριβώς, κάποιοι άρχισαν να μιλούν για 16 εκατ. (αυτό το 16, είναι πολύ ασύνηθες ως δημοσιονομικό νούμερο, δεν είναι;) και από προχθές ακούμε για πολύ λιγότερα, κάπου μεταξύ 12 και 10 εκατ. ευρώ.
Κλείνει η παρένθεση. 
Συνεχίζουμε: 
Το εύλογο ερώτημα είναι αν θα διοχετευθεί κάπου συγκεκριμένα το ποσό των 13,3 εκατ. Ευρώ που προκύπτει από τις περικοπές.
Δεν πιστεύουμε να αναβαπτιστεί ως “έκτακτη επιχορήγηση” υπέρ του Τουρισμού;
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, γίνονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου