Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ψάχνοντας βρίσκει κανείς: Τμήμα Θαλάσσιου Τουρισμού στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας...


Ψάχνοντας τις 900 τόσες σελίδες του νομοσχεδίου για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων, ανακαλύψαμε ένα ολόκληρο Τμήμα Θαλάσσιου Τουρισμού, δηλαδή καθαρά τουριστικής αρμοδιότητας, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων! Ειδικότερα...

...το Τμήμα ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακής Στρατηγικής, στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών.
Το Τμήμα Θαλάσσιου Τουρισμού έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
  • "4.1. Τη μελέτη και εισήγηση μέτρων για την οργάνωση, βελτίωση και ανάπτυξη της  θαλάσσιας κρουαζιέρας, των τουριστικών περιηγητικών πλόων, τη μέριμνα για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με κρουαζιερόπλοια και πλοία μεταξύ ελληνικών λιμένων και λιμένων αυτής αλλοδαπής, και τη διαμόρφωση του σχετικού θεσμικού – νομοθετικού πλαισίου, σε  συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες.
  • 4.2. Τη μέριμνα για το χαρακτηρισμό των πλοίων αναψυχής ως επαγγελματικών σκαφών σύμφωνα με αυτής ισχύουσες διατάξεις, την τήρηση μητρώου φακέλων των χαρακτηρισμένων ως πλοίων αναψυχής επαγγελματικής χρήσης και τον έλεγχό αυτής από πλευράς ναύλωσης και συναλλάγματος.
  • 4.3.  Τη μελέτη, το σχεδιασμό και την εισήγηση των αναγκαίων μέτρων για την οργάνωση, βελτίωση και ανάπτυξη του εναλλακτικού θαλάσσιου, καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού  και λοιπών μορφών θαλάσσιας αναψυχής, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες.
  • 4.4. Την παρακολούθηση θεμάτων θαλάσσιας κρουαζιέρας, τουριστικών πλόων, θαλάσσιας αναψυχής, εναλλακτικού, καταδυτικού και αλιευτικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο και τη συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προσαρμογή αυτής εθνικής νομοθεσίας. 
  • 4.5. Την καταγραφή, τεκμηρίωση και προβολή των  πολιτισμικών αγαθών (υλικών και άυλων), θαλάσσιου και ναυτικού πολιτισμού της χώρας και την ενίσχυση της  σχετικής έρευνας εκδόσεων, προγραμμάτων και συντήρησης των πολιτισμικών αγαθών, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, μουσεία κ.λπ. σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και την ενίσχυση και αρωγή φορέων με αντικείμενο δράσεων το θαλάσσιο και ναυτικό πολιτισμό και ιστορία.
  • 4.6. Την καταγραφή και προστασία των παραδοσιακών θαλάσσιων και ναυτικών επαγγελμάτων καθώς και των παραδοσιακών και ιστορικών πλοίων, σκαφών και εν γένει πλωτών ναυπηγημάτων και άλλων σχετικών προϊόντων και την υποστήριξη σχετικών ερευνητικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, μουσεία και Υπηρεσίες, για την προβολή και εκμετάλλευση του παραδοσιακού θαλάσσιου και ναυτικού πολιτισμού".

Όλο αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού;
Αρμοδιότητες υπάρχουν”, επομένως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου