Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΙΑΤΑ: Οι τιμές πετρελαίου "καίνε" τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών


Έως και 500 εκατ. δολάρια μπορεί να φθάσει η μείωση των κερδών των αεροπορικών εταιρειών φέτος, εξαιτίας της ανόδου των τιμών των καυσίμων, περιορίζοντας την κερδοφορία τους στα 3 δισ. δολάρια. Όπως προβλέπει ο ΙΑΤΑ...

...οι επιπτώσεις της ανόδου των τιμών, που εκτιμάται ότι από 99 δολάρια το βαρέλι θα φθάσουν στα 115 δολάρια, θα ήταν μεγαλύτερες εάν δεν συνέτρεχαν παράμετροι που τις περιορίζουν, όπως η αποτροπή σοβαρής επιδείνωσης της κρίσηςς χρέους στην Ευρώπη, η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, η σταθεροποίηση της αγοράς cargo, η βραδύτερη της αναμενόμενης αύξηση της δυναμικότητας.
Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πλέον δύσκολη κατάσταση στη διεθνή αγορά και οι προβλέψεις του ΙΑΤΑ παραμένουν ίδιες με του περασμένου Δεκεμβρίου, με εκτιμήσεις για ζημίες ύψους 600 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον ΙΑΤΑ εκτός από την ύφεση πολλών ευρωπαικών οικονομιών, ο τομέας αερομεταφορών πλήττεται σοβαρά από υπέρμετρη φορολογία και το κόστος του ETS, του συστήματος εμπορίας ρύπων. 
Ειδικά ως προς το ETS, στη Μόσχα, στο πλαίσιο της MITT, συζητείται πολύ έντονα και από εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών  και από tour operators, η πολιτική των Ρωσικών αερομεταφορέων, καθώς και εκείνων της Κίνας να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου