Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ξεφτίλα της μίζας, η διαπόμπευση και ο "αθέατος" αντίκτυπός της...


Δύο μορφές “θορύβου”, είχε η περίπτωση δωροδοκίας - κοινώς “μίζας” - στο υπουργείο Ανάπτυξης που αποκαλύφθηκε προ ημερών μετά τις καταγγελίες ξενοδοχειακού επιχειρηματία. Η μία είναι η μεγάλη αίσθηση που έχει προκαλέσει η όλη υπόθεση και ο τρόπος που δημοσιοποιήθηκε...

...με ονοματεπώνυμα και όλα αυτά. Διότι μπορεί αρκετοί να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε ορισμένα ενδότερα του ελληνικού δημοσίου και του τρόπου που λειτουργούν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά η έκταση του θράσους και η ένταση του εκβιασμού πάντα σοκάρουν. Ιδίως σε τέτοιες εποχές που επιχειρήσεις ολόκληρες κρέμονται από μία κλωστή ρευστότητας...
Η άλλη μορφή είναι... κεκαλυμμένη και “υπηρεσιακή”. Διότι ο τρόπος που έγινε η καταγγελία από τον αγανακτισμένο ξενοδόχο, η έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα το όλο “στήσιμο” από την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έχει θορυβήσει πολλούς και διάφορους, εντός αλλά και εκτός υπηρεσιών Υπουργείου Ανάπτυξης, έφθασε, δηλαδή, και στις υπηρεσίες και άλλων υπουργείων και Οργανισμών.
Και είναι πολλές, μα πολλές, οι περιπτώσεις επιχειρήσεων - και τουριστικών, μεταξύ αυτών - που δεν έχουν καταβληθεί ή καθυστερούν αδικαιολόγητα οι καταβολές επιδοτήσεων για επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί.
Και ξέρετε πως είναι αυτά, έτσι; 
Είναι να μην κάνει ένας... “αγανακτισμένος” επιχειρηματίας την αρχή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου