Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΞ: Καλή η εγκύκλιος κ. Δήμα, αλλά κάντε και μία για το προσωπικό που χρειάζεται


Τελικά αν δεν φωνάξει κάποιος, αρχίσει τα “γαλλικά” - που παρεμπιπτόντως είναι και η γλώσσα της διπλωματίας - και ξεκινάει “καβγάδες”, όλο και κάτι μπορεί να μπαίνει σε μία σειρά. Μετά τον θόρυβο που έγινε για την υποστελέχωση των προξενείων και το γενικότερο “κράξιμο” για τις...
 
...θεωρήσεις -ε, ναι, βάλαμε και εμείς ένα χεράκι - και ειδικά για περιπτώσεις όπως αυτή της Λιβύης και κάποιες άλλες που δεν έχουν πάρει και τόση δημοσιότητα, όπως στην Αλγερία, το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στο εξωτερικό, ζητώντας “τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση προς υπηκόους τρίτων χωρών, που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, μέσω της παροχής ταχύτατων, αποτελεσματικών και φιλικών διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων”.
Στη σχετική εγκύκλιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων, διάρκειας από έξι μήνες έως πέντε έτη, σε αιτούντες οι οποίοι είναι καλής πίστεως και ταξιδεύουν συχνά στη χώρα μας, στην ταχύτατη ολοκλήρωση της εξέτασης αιτημάτων για τη χορήγηση θεωρήσεων, που δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 48 ώρες από τη λήψη της σχετικής αίτησης (πλην των περιπτώσεων εκείνων που υπόκεινται σε καθεστώς προηγούμενης κοινοτικής διαβούλευσης), καθώς και η κατάλληλη αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας με εξωτερικούς παρόχους.
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων χορήγησης θεωρήσεων δωρεάν σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιτούντων, όπως προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία, και στις οποίες περιλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, οι μαθητές, φοιτητές και συνοδεύοντες καθηγητές οι οποίοι προτίθενται να επισκεφθούν τη χώρα μας για σκοπούς μελέτης ή εκπαίδευσης και, γενικότερα, οι ερευνητές που ταξιδεύουν με σκοπό τη διενέργεια επιστημονικής έρευνας, καθώς και οι νέοι έως είκοσι πέντε ετών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε σεμινάρια, διασκέψεις, αθλητικές, πολιτιστικές ή εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.
Μάλιστα. 
Καλά και θετικά και ενθαρρυντικά όλα αυτά. 
Αν φθάσει δε, σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες του ΥΠΕΞ και μία ρητή εντολή να βρεθεί και να προσληφθεί εγκαίρως το προσωπικό που χρειάζονται τα προξενεία και οι διπλωματικές αρχές για να κάνουν όλα όσα προβλέπει η Εγκύκλιος και ακόμα περισσότερα, τότε μπορεί και να χειροκροτήσουμε κιόλας!
Αλλιώς, “μία τρύπα στο νερό” είναι η Εγκύκλιος. Φοβούμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου