Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Λίγη προσοχή με το νομοθετικό... "πανδαιμόνιο"


Εκνευρισμός και σύγχυση προκαλείται στον τουριστικό κόσμο από τον καταιγισμός των νομοθετικών ρυθμίσεων που κατακλύζουν τη Βουλή, από τα βασικά υπουργεία, με απλά νομοσχέδια που καταλήγουν... πολυνομοσχέδια και με σωρεία...

ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της τουριστικής αγοράς.
Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε τον “χορό” των παρεμβάσεων το ΥΠΕΚΑ, είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για αυτό το “φαινόμενο”, καθώς δινεται η εντύπωση ότι κάθ υπουργός και κάθε... επιτελείο υπουργών, επιχειρεί να διευθετήσει θέματα με τα οποία δεν είχαν ασχοληθεί χρόνια τώρα, άρον-άρον, πριν το κλείσιμο της Βουλής, την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Αυτή η... νομοθετική βιασύνη, οδηγεί σε καταστάσεις μάλλον επικίνδυνες, καθώς κατατίθενται σχέδια νόμων και ρυθμίσεων για σοβαρά θέματα - π.χ. Χωροταξικό, Δομή αι αρμοδιότητες Γενικής Γραμματείας Τουρισμού και ΕΟΤ, ΝΟΚ, Ταξί, Καμποτάζ - χωρίς καμία διαβούλευση ή προηγούμενη συζήτηση και συνεννόηση, όχι μόνον με τους φορείς της αγοράς αλλά ακόμα και μεταξύ των ίδιων των υπουργειων! 
Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει είναι μάλλον “ανώμαλο”, πολιτικά και κοινωνικά, ακόμα και αν δεχθούμε ότι πολλές από τις διατάξεις που οδεύου προς ψήφιση είναι θετικές για το αντικείμενό τους.
Τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλα “μπαράζ” καταθέσεων νομοσχεδίων και σε κάποιο από αυτά - πιθανότατα σε αυτό του υπουργείο Μεταφορών για τα Ταξί- θα ενταχθούν και οι διατάξεις του τομέα Τουρισμού, για Γραφειοκρατία, Μαρίνες και Σύσταση της μικτής εταιρείας marketing.
Να δούμε αν θα έχουμε και εκεί καμιά δυσάρεστη έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου