Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ρόδος: "Χαστούκι" ΥΠΕΚΑ στα ξενοδοχεία της Ιξιάς!


- Σοβαρά ερωτήματα για το site περί ποιότητας των υδάτων κολύμβησης
- Και στο ΥΠΠΟΤ, ύπνος βαθύς...


Με χαρά είδαμε αρχικά την εγκαινίαση από το ΥΠΕΚΑ του “Μητρώου ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης”. Ενημέρωση για την ποιότητα του νερού στις παραλίες της χώρας, on line, για Έλληνες και ξένους. Αλλά ως δημοσιογραφικά “τέρατα” ξεκινήσαμε ανάποδα. Που δεν είναι κατάλληλα τα νερά για κολύμβηση. Και πέσαμε από τα σύννεφα!!!
Στην σχετική έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 και προφανώς θα είναι ανηρτημένη στο site για έναν ακόμα χρόνο, αναφέρονται τέσσερις περιπτώσεις παραλιών όπου τα νερά είναι ακατάλληλα.
Σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτες κατονομάζονται... ξενοδοχεία μαζί με τις παραλίες!
Μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας της Ιξιάς στη Ρόδο, όπου σπεύδει να διευκρινίσουν οι συντάκτες της έκθεσης, εντοπίζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 4.000 κλινών!
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι μικροβιολογικές παράμετροι το 2009 και το 2010 ήταν αυξημένες και το 2011 εξαιρετικά χαμηλά.
Ωστόσο, στο site, η συγκεκριμένη παραλία όπου πράγματι βρίσκονται ορισμένα από τα πλέον φημισμένα, γνωστά και μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου και της χώρας, χαρακτηρίζεται ακατάλληλη για κολύμβηση και μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι και η απαγόρευση τη κολύμβησης!
Το ερώτημα είναι αν αυτή η επισήμανση θα παραμένει ως η τελική ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο ξένο ή έλληνα, μέχρι ότου εκδοθεί η νέα έκθεση, δηλαδή σε... 10 μήνες!
Και αν στο μεταξύ έχει υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος ή θετική μεταβολή των χαρατηριστικών, τι γίνεται; 
Θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και επικαιροποίησης των στοιχείων και των ευρημάτων; 
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι για τον Τουρισμό, από τη στιγμή που παρέχεται τέτοια πληροφορία, είναι καθοριστικής σημασίας η δυνατότητα ενημέρωσης και διόρθωσης των στοιχείων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου;
Είναι στα καλά τους εκεί στο ΥΠΕΚΑ; 
Κοιμούνται όρθιοι εκεί στο ΥΠΠΟΤ;
Τι έχει να απαντήσει για αυτό ο Π. Γερουλάνος; 
Ο υφυπουργός Νικητιάδης που είναι και περιοχή “ευθύνης” του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου