Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Δήμαρχος Μυκόνου: Αγανάκτηση για τους "καρεκλοκένταυρους", από τη μία...


...και σπεύδει να "δέσει" και τον Χ. Φούχτελ, από την άλλη

Πρέπει οι διάφοροι «καρεκλοκένταυροι» του Δημοσίου να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι μας – και αυτοί μαζί – είμαστε συνυπεύθυνοι για την όποια αποτυχία και όλοι συμμέτοχοι αν καταφέρουμε και κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και της...

...Μυκόνου που εκπροσωπώ, στο μοναδικό τομέα, όπως είναι ο Τουρισμός, που μπορεί σήμερα να ανοίξει την «πόρτα» στην ανάπτυξη της χώρας”.
Αυτά και άλλα έγραψε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Α. Κουσαθανάς-Μέγας στον Π. Γερουλάνο. Μακροσκελής η επιστολή, ξεχωρίσαμε δύο σημεία: 
  • Οι βασικοί «εχθροί» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η υποστελέχωση των Υπηρεσιών και, κυρίως, η δαιδαλώδης γραφειοκρατική διαδικασία που, πολλές φορές, μας βγάζει εκτός προθεσμιών και χάνουμε ευκαιρίες σε επίπεδο προβολής και προωθητικών ενεργειών. Έχουμε τη δυνατότητα και θέλουμε να συμμετέχουμε  σε όλες τις Διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού, όπου εκεί ουσιαστικά προβάλλεται το νησί μας και αποτελούν πόλο έλξης Τουριστών και ανάπτυξης, και δεν μπορούμε, μένοντας δέσμιοι γραφειοκρατικών  και τυπολατρικών αγκυλώσεων”.
  • Παράλληλα, οι συνεχείς και εντασσόμενες αρμοδιότητες που εκχωρούνται στους Δήμους, μαζί με την περικοπή δαπανών και επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστούν σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν οι Δήμοι να λειτουργήσουν σωστά. Όσοι «Καλλικράτηδες» και να γίνουν, αν δε στελεχωθούν οι Υπηρεσίες των Δήμων κι αν δεν δοθούν οι αντίστοιχοι κρατικοί πόροι, δυστυχώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Για όσους δεν μπορείτε να εντοπίσετε που ακριβώς στοχεύει ο Δήμαρχος - είναι λίγο... περιφραστικός ο λόγος του, ομολογουμένως- και τι τον έχει φέρει στα... “πρόθυρα νευρικής κρίσης”, πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, αυτό που μπορούμε να δώσουμε ως βοήθημα είναι ότι η κύρια αφορμή (υπάρχουν και άλλες), αφορά στην υπηρεσιακή συμπεριφορά δημόσιου λειτουργού - τυγχάνει γυναίκα - που κατέχει αξίωμα καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση σχεδόν κάθε ενέργειας τουριστικής προβολής του νησιού.
Βρίσκουν δε σύμφωνους οι επισημάνσεις αυτές την πλειονότητα των Δημάρχων των νησιών των Κυκλάδων.
Μαθαίνουμε, όμως, ότι ο Δήμαρχος ετοιμάζει και άλλη επιστολή. Πιο επίσημη και θετική αυτή, καθώς θα προσκαλεί τον herr Φούχτελ να επικεφθεί τη Μύκονο, όποτε το επιθυμεί, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι επιλογές συνεργασίας και υποστήριξης του νησιού, όπως ο ίδιος τις εξέφρασε στο Βερολίνο
“Στη βράση κολλάει” ο... Γερμανός, σκέφθηκε ο Μέγας.
Και μεταξύ μας, ως προς το ζήτημα της γραφειοκρατίας, πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός μπορεί να αποδειχθεί ο κ. Φούχτελ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου