Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Καμποτάζ: Το 10ήμερο της Α. Διαμαντοπούλου και η απώλεια και της περιόδου του 2014...


Εντυπωσιάζει - πάντα - η ευκολία με την οποία ορισμένοι πολιτικοί και δη υπουργοί από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης καθηκόντων, σπεύδουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις επί φλεγόντων ζητημάτων. “Εντός δεκαημέρου”, είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, “ θα...

...έχει ψηφιστεί η διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ”.
Συμπτωματικά, την ίδια μέρα, στην “Ναυτεμπορική” υπήρχε μία εξαιρετικά καίρια και ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ανδρέα Στυλιανόπουλου της Navigator, ακριβώς για τα το θέμα της κρουαζιέρας.
Μία από τις απαντήσεις του είναι σαν να απευθύνεται στην κα υπουργό:
Και αύριο αν ψηφιστεί, από μόνη της η κατάργηση της σύμβασης δεν αποτελεί άρση του καμποτάζ. Όχι όταν επιβάλλεται κατά κεφαλήν εισφορά σε βάρος μιας μόνο κατηγορίας πλοίων και νοθεύεται κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού. 
Εφ' όσον επιμένουμε εισπρακτικά, εγώ πρότεινα να μπει ένα πολύ μικρό τέλος σε όλους, ώστε τουλάχιστον να μην κατηγορηθούμε για λανθάνοντα προστατευτισμό. Τώρα αν το δεχτούν αυτό οι εταιρείες είναι άλλο πράγμα, γιατί ειδικά στον Πειραιά οι άκαιρες ανατιμήσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) το 2011 μαζί με ένα πρόσθετο κόστος εισφοράς δεν στέκουν καλά από εμπορική άποψη...
...Με τα καύσιμα να έχουν φτάσει στα ύψη, με την κρίση στις αγορές να πιέζει σε εκπτώσεις ναύλων, εμείς φορτώνουμε και άλλο κόστος όταν οι εταιρείες μετράνε και το τελευταίο σεντ”.
Απλά πράγματα: πλήρης απελευθέρωση με μία υψηλή κατά κεφαλήν εισφορά, δεν υπάρχει.
Επίπρόσθετα, ακόμα και αν γίνουν όλα όπως πρέπει, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, χάνεται πια και η περίοδος του 2014! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου