Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Στη βάσανο των περικοπών και οι Εκθέσεις του 2013


Στην... προκρούστειο κλίνη των περικοπών αναστενάζει και βογκά ο ΕΟΤ αυτές τις μέρες, καθώς εκτός από το επαχθές και διαβόητο “κούρεμα” των αποθεματικών του Οργανισμου τον Φεβρουάριο, ο προυπολογισμός πρέπει να είναι σημαντικά μειωμένος...

...σε σχέση με πέρυσι, κατά τας επιταγάς των δημοσιονομικών κατευθύνσεων.
Μεταξύ των κονδυλίων και αυτό για τη συμμετοχή του Οργανισμού στις διεθνείς εκθέσεις του 2013, όπου όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν εισηγήσεις για περαιτέρω περικοπές και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο ΕΟΤ δεν θα περιλάβει στο πρόγραμμά του, αρκετές εκθέσεις σε αρκετές αγορές.
Το τρέχον έτος, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε 52 διεθνείς εκθέσεις σε περίπου 28 αγορές, αριθμός ήδη σημαντικά μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν δεν βγουν οι προσθαφαιρέσεις, μπορεί να δούμε ένα πρόγραμμα που δεν θα ξεπερνά τις 30-35 εκθέσεις συνολικά. Βεβαίως, ζήτημα εξορθολογισμού της συμμετοχής σε Εκθέσεις, θέτουμε και εμείς πολύ καιρό τώρα, αλλά εξορθολογισμός υπό την σπάθη της υπαγόρευσης περικοπών, είναι περισσότερο "λογισμός" παρά... "εξορθος".
Βασική προτεραιότητα - με διαδικασία επείγοντος, τρόπον τινά - να οριστικοποιηθούν τα σχέδια για τις εκθέσεις του πρώτου εξαμήνου και ιδίως όσες διοργανώνονται τους δύο πρώτους μήνες του 2013, γιατίς οποίες “τρέχουν” ήδη οι προθεσμίες εξασφάλισης συμμετοχής.
Το θέμα συζητείται στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. και ίσως έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου