Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αναστολή ETS: "Ανάσα" για τις ξένες αεροπορικές, "ξεσηκωμός" για τις ευρωπαϊκές!

Εκτόνωση, σχετική, για τις εκτός
Ευρωπαϊκής Ένωσης αεροπορικές εταιρείες αλλά μάλλον έντονη αντίδραση έως και στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς προκαλεί η πληροφορία ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή του Συστήματος Εμπορίας Ρύπων (ETS) μέχρι...

...τον Σεπτέμβριο του 2013, δίνοντας χρόνο στον ICAO, προκειμένου να προετοιμάσει μία διεθνώς αποδεκτή λύση.
Η πληροφορία αυτή που κυκλοφορεί ευρέως από χθες το βράδυ, έχει προκαλέσει την ικανοποίηση των αεροπορικών εταιρειών σε Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Αραβικά Εμιράτα αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, οι μεγάλοι αερομεταφορείς των οποίων είχαν ξεκινήσει «πόλεμο» εναντίον της Ε.Ε. θεωρώντας ότι το κόστος που τους αναλογούσε ήταν αδικαιολόγητα υψηλό.
Το θέμα αυτό, μάλιστα είχε τεθεί και σε διακυβερνητικό επίπεδο, οι Κινέζοι είχαν δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες τους δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτά που τους ζητούνται ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται και σχετικό αρνητικό ψήφισμα από τη Γερουσία.
Το ζήτημα, τώρα, είναι ότι ξεσηκώνονται οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, για τις πτήσεις των οποίων φαίνεται ότι το ETS εξακολουθεί να ισχύει και να εφαρμόζεται κανονικά!
Ήδη, γίνεται λόγος για υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών εταιρειών απέναντι στις ξένες ανταγωνίστριες εταιρείες και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει νέος γύρος έντονων αντιδράσεων και διαμαρτυριών ακόμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου