Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Philoxenia 2012: Καλό επαγγελματικό περιβάλλον αλλά μεγάλα κενά στις συμμετοχές...


Οι πρώτες συνδυασμένες αναφορές μας από τη Philoxenia, ουσιαστικά συγκλίνουν σε ένα βασικό συμπέρασμα: οι διοργανωτές κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα πολύ καλό -εξαιρετικό για τα χρονικά της έκθεσης- πρόγραμμα hosted buyers, με επαγγελματίες από πολλές χώρες...

...που έχουν καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να γίνονται ουσιαστικές και εποικοδομητικές συναντήσεις.
Ακούσαμε πολύ θετικά σχόλια από ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες για τις συναντήσεις που είχαν, με επαγγελματίες - κυρίως τουριστικά γραφεία - τόσο από αγορές της Ευρώπης και των Βαλκανίων, όσο και από χώρες της Ασίας.
Το πρόβλημα φέτος, παραμένει στους εκθέτες και στις συμμετοχές, καθώς είναι εμφανής η απουσία πολλών τουριστικών επιχειρήσεων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ η παρουσία των οκτώ περιφερειών της χώρας, δίνει μεν στίγμα αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τα κενά.
Από κόσμο, δηλαδή επισκέπτες, γενικώς χθες δεν υπήρχε κίνηση, ακόμα και τις ώρες που γινόταν η καθιερωμένη περιήγηση της πολιτικής ηγεσίας στα περίπτερα.
Σήμερα θα φανεί καλύτερα η δυναμική, ενώ αύριο και την Κυριακή, η έκθεση θα είναι ανοικτή και στο κοινό.
Εν κατακλείδι, αυτό που φαίνεται καθαρά στη φετινή Philoxenia είναι ότι υπάρχουν σημάδια μίας νέας κατεύθυνσης και μίας νέας προοπτικής. Εάν δεν υπάρξει, όμως, μία ουσιαστικότερη στήριξη από πλευράς αγοράς περισσότερο και Τοπικής Αυτοδιοίκησης λιγότερο, τότε η Έκθεση θα παραμένει φθίνουσα και κατά συνέπεια προβληματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου