Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

WTM Industry Report 2012: Περισσότεροι Βρετανοί, ταξιδεύουν... περισσότερο


- Και πως ο φόρος APD "διευκολύνει" έμμεσα την Ελλάδα έναντι
ανταγωνιστών...

Τάσεις αρκετά ενθαρρυντικές ότι η βρετανική αγορά εξερχόμενου τουρισμού αρχίζει και κινείται ξανά σε πολύ πιο ζωηρούς ρυθμούς, ύστερα από περίπου πέντε χρόνια στασιμότητας και συρρίκνωσης, διαπιστώνει η φετινή μεγάλη έρευνα World Travel Market 2012 Industry Report. Σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, φέτος, περισσότεροι...
...από τους μισούς βρετανούς - το 52% - πραγματοποίησαν πάνω από ένα ταξίδια διακοπών, ποσοστό που αυξάνεται σημαντικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το 2010, μόνον ένα 24% των Βρετανών δήλωνε ότι πραγματοποίησε περισσότερα από ένα ταξίδια διακοπών ενώ το 2011, το ποσοστό αυτό είχε φθάσει στο 41%.
Αυξημένο σε 34% από 28% πέρυσι είναι το ποσοστό εκείνωνπου ταξίδεψαν πάνω από δύο ταξίδια, ενώ αυξημένο σε 13% από 10% είναι το ποσοστό εκείνων που έκαναν πάνω από τρία ταξίδια.
Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι ο φόρος APD (Air Passenger Duty) επηρρεάζει τα σχέδια των Βρετανών για διακοπές το 2013.
Περίπου ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι θα προτιμήσει ταξίδια σε κοντινότερους προορισμούς από ένα μεγάλο ταξίδι σε μακρινό προορισμό, καθώς το κόστος ανά επιβάτη για ένα ταξίδι μεγάλης απόστασης, από το 2013 μπορεί να φθάνει έως και 188 λίρες!
Οι επαγγελματίες της αγοράς εκτιμούν ότι ένα ποσοστό 36% των Βρετανών θα προτιμήσουν του χρόνου ταξίδια σε κοντινότερους προορισμούς, λόγω του APD.
Αυτή η διαπίστωση έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χώρα μας, καθώς βρισκόμαστε  εντός των ορίων της πρώτης κλίμακας των 2.000 μιλίων, όπου το κόστος του APD, το 2013 θα φθάνει τις 13 λίρες ανά επιβάτη οικονομικής θέσης.
Για γειτονικούς προορισμούς, όμως, όπως π.χ. η Τουρκία ή η Αίγυπτος, το κόστος από τον Απρίλιο του 2013 ανεβαίνει στις 67 λίρες ανά επιβάτη.
Για μία τετραμελή οικογένεια, δηλαδή, το κόστος μόνον του φόρου, θα είναι 268 λίρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου