Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ένα "γελαστό απόγευμα", για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου...


Ήταν λίγο «μυστικό» - χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όμως - η σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της υπουργού Όλγας και του προέδρου του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και η επίσημη εκδοχή είναι ότι...

...συζητήθηκαν θέματα όπως "η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ΑΕΠ, μέσω του τουρισμού καθώς και η τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.
Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη και ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, στα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ".
Ανεπίσημα και παρασκηνιακά, εμείς μαθαίνουμε ότι ήταν μία συνάντηση ξεχωριστής σημασίας και βαρύτητας και ότι συζητήθηκαν και πολλά άλλα φλέγοντα για τον τομέα ζητήματα, όπως η φορολόγηση, η εξεύρεση πόρων για την προβολή κ.λπ..
Πρώτον, διότι πρώτη φορά πρωθυπουργός έδειξε τόση γνώση και τόσο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τον Τουριστικό κόσμο. Η ανταπόκρισή του ήταν άμεση και καταλυτική προς τις άλλες πλευρές που εμπλέκονται λόγω συναρμοδιότητας. Το τελικό αποτέλεσμα, βεβαίως, απομένει να εξακριβωθεί εντός των επομένων ημερών.
Δεύτερον, γιατί πρώτη φορά - και για τα χρονικά της σημερινής κυβέρνησης...- υπήρξε τέτοια σύμπνοια απόψεων και συντονισμός αιτημάτων και εισηγήσεων, μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και τουριστικής αγοράς. «Ο ένας έκοβε και η άλλη έραβε», μας είπαν χαρακτηριστικά...
Τρίτον, όπως επίσης μας μεταφέρθηκε, «ο Α. Σαμαράς, μέσα σε λίγα λεπτά, έδωσε ή απαίτησε λύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, που υπό άλλες συνθήκες, τόσο το ΥΠΟΤ όσο και ο ΣΕΤΕ θα προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη επί εβδομάδες ή και μήνες»...
«Αν είναι έτσι, τότε να το κάνετε πιο συχνά» σχολιάσαμε.
«Και ποιος σας είπε ότι δεν θα γίνει και αυτό;» μας... αποστόμωσαν.
Λόγω ιδιοσυγκρασίας, απαντάμε με το κλασσικό μας «για να δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου