Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Της Ημέρας: Και άστοχη και "φάουλ" η δήλωση Τσίπρα


Αγαπητό μου lobby,
Αν και εφόσον το είπε έτσι, τότε έκανε μεγάλο “φάουλ” ο Αλέξης. Και μεγάλη πολιτική “αστοχία”. Φυσικά και οι πολιτικοί μας πρέπει να λένε αλήθειες ή να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Το που και πως τα λένε, όμως, κάνει τη διαφορά. Το να συνδέσει ο συντροφος Τσίπρας...


...τον πολιτικό βίο μίας κυβέρνησης με το αν θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις ή όχι στη χώρα, μιλώντας σε μία μεγάλη γερμανική εφημερίδα είναι, το λιγότερο, άστοχο, άσκοπο, ε και γίνεται και προκλητικό γιατί κάνεις πάσα στους αντιπάλους σου να σε “φάνε”.
Τι τους είπε, των Γερμανών, δηλαδή; Ότι περιμένετε να έρθει κυβέρνηση της αρεσκείας μας για να κάνετε επενδύσεις ή για να το πάω αλλιώς, μην κάνετε επενδύσεις τώρα, θα έρθει άλλη κυβέρνηση για να τις φέρετε;  
Σε τι ακριβώς βοηθάει και που αποσκοπεί αυτή η τοποθέτηση, Πρόεδρε;
Ούτε καν την πολιτική θέση του κόμματος και των συνιστωσών του δεν εξυπηρετεί, όσο και φαίνεται έτσι. 
Γιατί αν ψάξει κανείς ξένος και δει τι έχουν πει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες για τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, θα “φρικάρει”.
Πες, αν θες, για τη γραφειοκρατία και ότι ακόμα το “τέρας, ζει”, πες για το επιχειρηματικό περιβάλλον που είναι άσ’τα να πάνε, πες ακόμα - αφού σε ρωτάνε για αποκρατικοποιήσεις - και για “ξεπούλημα” ή και για σχέδιο να “σαρώσουν” τα ξένα κεφάλαια ό,τι βρουν και έχει κάποια αξία στην Ελλάδα, για ένα κομμάτι ψωμί.
Τόσα άλλα μπορούσε να πει.
Αλλά αυτή η δήλωση, ξαναλέω, που απευθύνεται και που αποσκοπεί;
Εμ δεν έχεις πρόταση εσύ, εμ δεν έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα εσύ, “θάβεις” και τη χώρα σου στην πιο κρίσιμη στιγμή;
“Φάουλ” και μάλιστα για “κόκκινη” κάρτα.
Με αγάπη (προδομένη)
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου