Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: Πρόταση από Αυστρία για Τράπεζα Τουρισμού!


Τράπεζα Τουρισμού; Γιατί όχι. Μία αναφορά της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, χθες, στο κλείσιμο της ανοικτής συνεδρίασης της ΠΟΞ στη Θεσσαλονίκη κέντρισε το επιχειρηματικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.  Όπως αποκάλυψε...

...η υπουργός Όλγα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που γίνονται μεταξύ αξιωματούχων ευρωπαικών κυβερνήσεων και Ελλήνων κυβερνητικών στελεχών για παροχή τεχνικής βοήθειας ως προς την ανασυγκρότηση του κράτους αλλά και την καλύτερη υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και της αγοράς εν γένει, η Αυστριακή κυβέρνηση έχει υποβάλει μία πρόταση για τη σύσταση χρηματο-πιστωτικού ιδρύματος για τον Τουρισμό και για τουριστικές επιχειρήσεις.
Εξ όσων μάθαμε, στην Αυστρία, η Τράπεζα Τουρισμού λειτουργεί με επιτυχία αρκετά χρόνια τώρα, με πολυδιάστατη δραστηριότητα και σημαντική διείσδυση στην τουριστική αγορά.
Όπως ανέφερε η υπουργός, είναι μία πρόταση που εξετάζεται από το υπουργείο Τουρισμού και την καταθέτει προς αξιολόγηση και περαιτέρω συζήτηση προς τον τουριστικό κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι - σαν πρώτη σκέψη - μία τέτοια κίνηση, αν μελετηθεί ενδελεχώς και συντονιστεί προσεκτικά, θα μπορούσε υπό προυποθέσεις να προσλάβει πολύ σημαντικές διαστάσεις και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Με περίπου 100.000-150.000 ενεργές επιχειρήσεις στον βασικό “πυρήνα” της τουριστικής αγοράς και δραστηριότητας, ένας τέτοιος τραπεζικός οργανισμός θα μπορούσε πραγματικά να ταράξει τα νερά και να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός τουριστικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών με το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα.
Ωστόσο, η δημιουργία της δεν φαίνεται να είναι και δεν είναι μία απλή υπόθεση.
Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα είχαν υπάρξει προτάσεις για σύσταση μίας Τράπεζας Τουρισμού, από ορισμένους φορείς και επιχειρήσεις του Τουρισμού, αλλά δεν είχαν καμία ιδιαιτερη τύχη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου