Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κύπριοι προς Τρόικα για τον Τουρισμό: "Τι δεν καταΛΑβαίνετε;"


“Ο μόνος τομέας στην Κύπρο αυτή τη στιγμή που μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην οικονομία του τόπου είναι η τουριστική βιομηχανία, διαπιστώνει το κλιμάκιο της τρόικας, σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΔ του ΚΟΤ Μάριου Χαννίδη και του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοιζίδη, οι οποίοι το απόγευμα... 

...ως επικεφαλής του ΚΟΤ και των συνδέσμων ξενοδόχων αντίστοιχα είχαν επαφές με την τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών”. 
Συνεχίζουμε την αντιγραφή από το stockwatch:
«Η πρόταση της τρόικας σε ότι αφορά τον τουρισμό, όπως εμείς έχουμε καταγράψει δεν προβλέπει αύξηση της φορολογίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χ.Λοιζίδης ο οποίος επισήμανε ότι δεν είναι η ώρα να φορτώσουμε τον τουρισμό με νέες φορολογίες. Η τρόικα συμφωνεί απόλυτα με αυτή τη θέση». 
Σημείωσε επίσης ότι, «οι άνθρωποι της τρόικας έχουν συνειδητοποιήσει πως ο τουρισμός είναι εκείνη η βιομηχανία που μπορεί να δώσει ανάπτυξη. Να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας». 
Πρόσθεσε ότι η τρόικα του έχει υποδείξει ότι «δεν κάνατε αρκετά ώστε να επεκτείνετε την τουριστική περίοδο στους 12 μήνες». 
Εξάλλου ο ΓΔ του ΚΟΤ, Μάριος Χαννίδης, ανέφερε ότι «εξηγήθηκε προς το κλιμάκιο της τρόικας ότι ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομία και ότι θα πρέπει να στηριχθεί χωρίς να επιβληθούν οποιεσδήποτε επιπρόσθετες φορολογίες, διότι κάτι τέτοιο δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου». 
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά και τη δεύτερη συνάντηση που είχε ο ΚΟΤ με το κλιμάκιο της τρόικας διαπίστωσε πως οι πιστωτές έδειξαν πλήρη κατανόηση στη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας. 
Απαντώντας σε ερώτηση τι δεν είχε κατανοήσει κατά την πρώτη συνάντηση το κλιμάκιο της τρόικας και τι έχει κατανοήσει σήμερα ο κ. Χανίδης είπε: 
«Το σημαντικό είναι ότι τα έχουν κατανοήσει τα πάντα που έχουμε θέσει. Βρήκαμε κατανόηση στο θέμα των φορολογιών, στη στήριξη της προβολής του κυπριακού τουριστικού προιόντος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο προϋπολογισμός του ΚΟΤ για το 2013 έχει μειωθεί γύρω στο 35% σε σχέση με το 2012».
Λοιπόν, ή οι Κύπριοι αδελφοί μας τα λένε υπερβολικά θετικά τα πράγματα, ή για μία ακόμα φορά, βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά μας.
Θυμίζουμε απλώς τον γενικό “χαμό” που έγινε στην Κύπρο προ καιρού όταν προέκυψαν “σχέδια” για αύξηση του ΦΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου