Επιφάνιος και Andy Harris επί τω έργω... |
Μοσχοβόλησε χταποδόσουπα και μελιτζανοσαλάτα το... Notting Hill του Λονδίνου την Τρίτη το βράδυ. Όπου, στον γαστρονομικό πολυχώρο Recipeace του Jamie Oliver ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω φιλοξένησε πάνω από 35 κορυφαίους Βρετανούς δημοσιογράφους, διαπιστευμένους στο...
...τουριστικό και γαστρονομικό ρεπορτάζ, προκειμένου να παρακολουθήσουν παρουσίαση προβολής του προορισμού και προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αρχισυντάκτης της μηνιαίας γαστρονομικής έκδοσης του Jamie Oliver, Andy Harris, ο οποίος είναι λάτρης της ελληνικής κουζίνας και συγγραφέας ποικίλων βιβλίων μαγειρικής.
Και ο οποίος, σε μία κουβέντα που είχαν οι δικοί μας μαζί του, ομολογουμένως τους εξέπληξε με το πόσο καλά γνωρίζει, όχι απλώς την Ελλάδα, αλλά και έναν απίστευτο αριθμό εστιατορίων, μεζεδοπωλείων, οινομαγειρείων, κουτουκιών και βάλε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και “γωνιές” που ούτε καν οι ντόπιοι ξέρουν (Andy, actually, all this means “wow Andy!”)!
Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης οι δημοσιογράφοι αλλά και πελάτες του Recipease έλαβαν μέρος σε σεμινάριο μαγειρικής, όπου ο αγιορείτης Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός τους μύησε στα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας, κάνοντας χρήση συνταγών του δικού του βιβλίου με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο έχει μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες – μεταξύ άλλων και στην αγγλική - και διατίθεται πλέον στη βρετανική αγορά.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή της περιοχής ως εναλλακτικού προορισμού διακοπών, γι αυτό παρουσιάσθηκαν οι γαστρονομικές / οινολογικές της δυνατότητες αλλά και οι ιστορικές, περιπατητικές της διαδρομές, οι οποίες προτάθηκαν στο κοινό ως δραστηριότητα με πολιτισμικό ενδιαφέρον.
Ξεχώρισε, βεβαίως, το πρόγραμμα του Mount Athos Area Gourmet 2013, καθώς και οι διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης και προώθησής του, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στο καταναλωτικό κοινό και στους δυνητικούς επισκέπτες εύκολη πρόσβαση στις κρατήσεις – τόσο σε ό,τι αφορά τα καταλύματα όσο και στα menu ή τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.
Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο σεμινάριο προσκλήθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή κατά τη διάρκεια της έναρξης και των πρώτων ημερών του Mount Athos Area Gourmet, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα ταξίδι εξοικείωσης και απόκτησης βιωματικών εμπειριών που συνδυάζεται με συμμετοχή στις δραστηριότητες της διοργάνωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου