Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Turkish Airlines: Καλές οι συναντήσεις, αλλά μέχρι τις πτήσεις υπάρχει απόσταση...


Διαρκώς βρίσκεται στη δημοσιότητα με τη δραστηριότητά της η Turkish Airlines, το τελευταίο διάστημα. Ιδίως όταν τα στελέχη της επισκέπτονται περιοχές της Ελλάδας και τις διερευνούν αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια πτήση και...

...σύνδεσή τους με πόλεις και αεροδρόμια στη γείτονα. Συναντήσεις, φωτογραφίες,  συζητήσεις και πάει λέγοντας.
Τις τελευταίες μέρες, μετά την WTM, ξεκίνησε πάλι μία φημολογία περί συμφωνίας για έναρξη πτήσεων από Κρήτη προς Τουρκία. Σχετικές πληροφορίες βέβαια, είχαν κυκλοφορήσει πολύ έντονα και πέρυσι, όταν στελέχη της εταιρείας είχαν επισκεφθεί την Κρήτη και είχαν συναντηθεί με ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες για διάφορα θέματα συνεργασίας.
Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν μας, πάντως, είναι ότι το να ξεκινήσει η Turkish Airlines νέες πτήσεις μεταξύ ελληνικών προορισμών και Τουρκίας, είναι μία εξέλιξη που φαντάζει πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή και υπό τις παρούσες συνθήκες. Και αυτό, πρώτον επειδή βάσει της ισχύουσας διεθνούς και ευρωπαικής νομοθεσίας, κάθε τέτοια πτήση οφείλει να έχει αντισταθμιστικό “ισοδύναμο”, δηλαδή μία αντίστοιχη άδεια πτήσεων για ελληνική εταιρεία, κατόπιν ειδικής συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και των αντίστοιχων φορέων Πολιτικής Αεροπορίας και δεύτερον και ουσιαστικότερον, διότι μέχρι στιγμής, δεν έχει κινηθεί κάποια τέτοια διαδικασία.
Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται όταν ακούμε και διαβάζουμε διάφορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου