- Προκηρύσσονται οι θέσεις Προϊσταμένων για δέκα Γραφεία-
"κόμβους" της παρουσίας στο εξωτερικό
...Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ.
Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι οι εντολές της υπουργού Όλγας ήταν σαφείς και ξεκάθαρες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθως είχαμε φθάσει κυριολεκτικώς στο "παρά πέντε", με όλα τα Γραφεία να κινδυνεύουν να βρεθούν "στον αέρα" από την 1η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε πρώτη φάση προκηρύσσονται - πιθανότατα σήμερα - οι θέσεις για δέκα Γραφεία, κυρίως στις μεγάλες ευρωπαικές αγορές καθώς και αυτά της Ρωσίας και Αμερικής.
Οι πρώτες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόκειται για τα Γραφεία Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Σκανδιναβίας, Αυστρίας και Ρουμανίας.
Τα Γραφεία αυτά, αν καταλαβαίνουμε σωστά το σκεπτικό, θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό των Γραφείων του Οργανισμού και τα κομβικά σημεία της παρουσίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα υπόλοιπα, τα περισσότερα θα διατηρηθούν ως δομές αλλά θα ενταχθούν στη δικαιοδοσία των “δέκα”- κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια - ενώ άλλα, σταδικά θα καταργηθούν, πιθανότατα θα ενσωματωθούν σε Πρεσβείες και τον ρόλο τους θα αναλάβουν ειδικευμένα στελέχη, κάτι σαν τους “ακολούθουςΤουρισμού”, που ακούγαμε και παλαιότερα.
Στο σχέδιο αυτό, υπάρχει και η παράμετρος υποβοήθησης του έργου των Γραφείων, κατά περίπτωση και για συγκεκριμένες αγορές, από τοπικές εταιρείες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.
Αυτά προς το παρόν και περιμένουμε τις “επίσημες” εξελίξεις.
Περί της προκύρηξης θέσεων εργασίας στα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιότιμοι κύριοι,
Εδώ και πολύ καιρό αναζητούσα θέση σε κάποιο από τα γραφεία του εξωτερικου και με ιδιαίτερη μου χαρά βρήκα σήμερα την προκήρυξη θέσεων εργασίας στο ιντερνετ.
Διαβάζοντας την προκήρυξη, με έκπληξη μου διάβασα ότι απαραίτητη προυπόθεση είναι εκτός των άλλων να έχει ο υποψήφιος υπάρξει δημόσιος υπάλληλος για τουλάχιστον 3 χρόνια!! ..και μου δημιουργείται λοιπόν η εύλογη απορία: ποια συγκεκριμένα είναι τα ιδιαίτερα προσόντα που κάνει τον υποψήφιο με προυπηρεσία στο δημόσιο πιο ικάνο από αυτόν του ιδιωτικού τομέα; Kαι αφού η πλειονότητα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες επικοινωνίας σε θέματα τουρισμού κ.α) είναι ιδιωτικές, γιατί εξαιρούνται όλοι αυτοί οι υποψήφιοι με πολυετή εμπειρία στον τουρισμό που πραγματικά θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ανάδειξη του τουριστικού μας προιόντος;; Πώς ένας εργαζόμενος στην εφορία για παράδειγμα έχει την δυνατότητα να αποστείλλει το βιογραφικό του ενώ ένας εργαζόμενος με πολυετή εμπειρία σε ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιήται στον τουρισμό εξαιρείται, πραγματικά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω! Παρεπιτόντως, η αποστολή των βιογραφικών σημειωμάτων περιορίζεται σε μονάχα 1 εβδομάδα από την δημοσιευση της προκήρυξης, άψε-σβήσε και τελιώσαμε δηλαδή ..ή όπως πολύ καλά μπορείται να σκεφτείτε, όποιος έχει το μέσο θα το πληροφορηθεί έγκαιρα ..οι υπόλοιποι απλά θα είναι εκτός προθεσμίας ;)
Θα χαρώ ιδιαιτέρως να λάβω μία λογική απάντηση στην απορία μου!
Από την μία πλευρά, στην "καρδιά" μας μιλάτε με το θέμα που θέτετε και θίγετε ζητήματα και επιχειρήματα που πλειστάκις έχουμε χρησιμοποιήσει και εμείς. Από την άλλη πλευρά, οι θέσεις Προϊσταμένων στα Γραφεία Εξωτερικού θεωρουνται ακόμα 'δημόσιος τομέας" και δεν είναι δυνατή η επιλογή στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, ούτε καν από τον ευρύτερο δημόσιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ "κοινή λογική", ξέρετε, είναι το μέγα ζητούμενο, ακόμα, στη λειτουργία του ελληνικού κράτους...
Για το βραχύ της προθεσμίας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία προκήρυξη που γίνεται για τρίτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφορά ξανά σε υπαλλήλους του ΕΟΤ και του ΥΠΟΤ - δηλαδή, η πλειονότητα των ενδιαφερόμενων, είχε υποβάλε ξανά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και πρόσφατα- και υπό αυτήν την έννοια, εξηγείται εν μέρει.
Και βέβαια, παραλείψαμε το σημαντικότερο: Επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου, 2005, είχε γίνει επιλογή Διευθυντών για συγκεκριμένα Γραφεία Εξωτερικού από στελέχη εκτός ΕΟΤ-ΥΠΟΤ για τριετείς θητείες. Είχε γίνει ολόκληρη νομοθετική παρέμβαση τότε, το εγχείρημα, όμως, δεν επαναλήφθηκε και οι τελευταίοι "επί θητεία" έφυγαν στις αρχές του χρόνου...
ΑπάντησηΔιαγραφή