Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μαγνησία: Εκτός λειτουργίας το 40% των "χειμερινών" κλινών τις γιορτές!


Πιστή στη συνήθειά της για εποχιακή ενημέρωση, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας μας έστειλε την αναφορά της για την περιοχή και για την εξέλιξη των κρατήσεων για την περίοδο των γιορτών, η οποία αποτυπώνει και τη... "βαρυχειμωνιά" που επικρατεί φέτος στον εσωτερικό τουρισμό. Ξεκινώντας, μία μείωση της τάξης...

...του 40% στις κλίνες που θα λειτουργήσουν!
Σύμφωνα με την Ένωση, από τις 5.500 κλίνες της περιοχής, οι οποίες μπαίνουν συνήθως στη μάχη του χειμερινού τουρισμού, περιλαμβάνοντας τα ξενοδοχεία στις ορεινές, ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το χειμώνα, μια εκτίμηση είναι ότι θα λειτουργήσουν φέτος το χειμώνα οι 3.500 κλίνες!
Η φετινή χρονιά διαφοροποιείται από τις προηγούμενες στο γεγονός ότι η μέση διάρκεια των διακοπών στις φετινές γιορτές είναι 2,5-3 μέρες. 
Οι πληρότητες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου), λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία των 3.500 κλινών, είναι οι ακόλουθες: 
  • Για Πορταριά-Μακρινίτσα, η πληρότητα είναι της τάξης του 65-70%, ενώ στην πόλη του Βόλου είναι στο 45-50%. 
  • Στο Κεντρικό Πήλιο και συγκεκριμένα σε Βυζίτσα-Μηλιές, η πληρότητα αγγίζει το 60% και 40% στα Χάνια. 
  • Σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Ανατολικό Πήλιο καθώς η πληρότητα στα διαθέσιμα δωμάτια δεν ξεπερνάει το 45-50%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, ωστόσο παρατηρείται από σήμερα αύξηση της ζητήσεων των κρατήσεων για την γιορτινή περίοδο. Οι τιμές ξεκινάνε από € 40-120 με μέσο όρο τιμής τα €55, δηλαδή 35% μείωση σε σχέση με την περυσινό μέσο όρο τιμής
Ελπίδες υπάρχουν, ωστόσο, για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι ξενοδόχοι έχουν δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν στα καταλύματα τους με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. 
Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα δοκιμαστούν οι αντοχές του εσωτερικού τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να συμβάλλουν μειώνοντας το κόστος των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Πήλιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.
Τουλάχιστον, χθες ήταν η πρώτη μέρα που χιονίζει στα Χάνια και το χιονοδρομικό κέντρο είναι έτοιμο από πλευράς εγκαταστάσεων να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Μήπως δει και πιο... άσπρες μέρες και όλη η περιοχή. 
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διαμονή του στο Νομό. Πληροφορίες στο τηλ.: 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου