Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έσοδα: Κοντά στον "στόχο" των 10 δισ. Ευρώ...


Μία «ανάσα» από το... ψυχολογικό – για φέτος – όριο των 10 δις. Ευρώ, κινούνταν οι τουριστικές εισπράξεις στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ειδικότερα...

...οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 4,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, φθάνοντας τα 9,7 δις. Ευρώ, ενώ οι αφίξεις μη κατοίκων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 5,5% (σύμφωνα με τα στοιχεία της "έρευνας συνόρων" της Τράπεζας της Ελλάδος).
Ταυτόχρονα, όμως, περιορίστηκαν κατά 18,9% και οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος, με αποτέλεσμα την μείωση των καθαρών εισπράξεων κατά 38 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι οιο εισπράξεις του 2011 είχαν φθάσει τα 10,18 δις. Ευρώ.
Τον φετινό Οκτώβριο, σε σύγκριση με το Οκτώβριο του 2011, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 18,6% και οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν επίσης (κατά 32,9%), με αποτέλεσμα μείωση των καθαρών εισπράξεων κατά 105 εκατ. ευρώ.
Τον ίδιο μήνα οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 8,3%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Δύο επισημάνσεις: Πρώτον, φαίνεται ότι οι προβλέψεις των τουριστικών παραγόντων επιβεβαιώνονται ως προς το ετήσιο κλείσιμο των εισπράξεων στο επίπεδο των 10 δις. Ευρώ και κάτι.
Δεύτερον, οι μεγάλες μειώσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό καταμαρτυρούν ότι και η αγορά εξερχόμενου τουρισμού, πέραν τής του εσωτερικού τουρισμού, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Αναλυτικά τα στοιχεία, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου