Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φορολογικό: Επτά μονάδες λιγότερος φόρος στα κέρδη επιχειρήσεων και διπλασιασμός του τέλους Επιτηδεύματος


Άρχισαν πριν από λίγο οι διαρροές για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσω non paper  από κύκλους του ΥΠΟΙΚ αυτήν τη φορά. Και φαίνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί στο σύνολό του, θα το μαθαίνουμε σε δόσεις. Ας είναι. Τρία τα σημεία...

...ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις. Και είναι μία στο κραφί και μία στο πέταλο...
Το ένα, μειώνεται κατά περίπου 7 εκατοστιαίες μονάδες η φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων. Ειδικότερα ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 40% που είναι σήμερα στο 32,8%. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στο non paper, αλλά μεταδίδονται από έγκυρα media, η μείωση αυτή συνεπάγεται σημαντική μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 25% που είναι σήμερα στο 10% και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών στο επίπεδο της επιχείρησης. Η αρχική εκδοχή που είχε διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε την αύξηση του συγκεκριμένου συντελεστή από το 20% στο 26%.
Το δεύτερο είναι ότι επέρχεται οριακή βελτίωση και στην κλίμακα φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΟΕ, ΕΕ). Από 0 – 50.000 ευρώ ο συντελεστής ορίζεται σε 26% και για υψηλότερο εισόδημα ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 32% αντί για 33% που προέβλεπε το αρχικό σενάριο.
Το τρίτο είναι ότι το Τέλος Επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από 500 σε 1.000 ευρώ.
Στο Φορολογικό Νομοσχέδιο, βεβαίως, αναμένονται και διατάξεις που θα έχουν ενδιαφέρον ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις και δη για τα ξενοδοχεία. 
Επομένως, παραμένουμε εν αναμονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου