Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

"Έφυγε" ο Τάκης Δασκαλαντωνάκης...


Δεν είναι ευχάριστη η χριστουγεννιάτικη ανάρτησή μας. Ο Τακης Δασκαλαντωνάκης, ο ξενοδοχειακός επιχειρηματίας που άνοιξε το δρόμο για να καταστεί το Ρέθυμνο μεγάλος διεθνής τουριστικός προορισμός, “έφυγε” την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας, όπου και κατέληξε.
Αναπαράγουμε από τα κρητικά μέσα:
Μια μικρή επιχείρηση ελαιολάδου αποδείχθηκε η αφετηρία ενός οικονομικού κολοσσού. Ξεκινώντας τη δεκαετία του '60, τα δύο αδέλφια, Τάκης και  Νίκος  Δασκαλαντωνάκης έγιναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους της Κρήτης.
Μόλις το 1976, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο των ξενοδοχείων, χτίζοντας το πρώτο, το Rithymna Beach. Λίγο αργότερα, αγοράζουν μετοχές της επιχείρησης που μέχρι τότε διαχειριζόταν το ξενοδοχείο El Greco της περιοχής, αλλά ήδη το Ρέθυμνο αποδεικνυόταν «λίγο» για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Συνέχισε με την Dascotel, το Rithymna, το Creta Palace, το Porto Rethymno και ήταν ο ηγέτης μιας αυτοκρατορίας στον χώρο της ξενοδοχείας μέχρι το 1993 που έπεσε θύμα ενός πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. 
Η καθοριστική για την πορεία τους κίνηση έγινε μια δεκαετία αργότερα, όταν εξαγόρασαν το 50% των μετοχών της Grecotel από τον Κύπριο επιχειρηματία Δημήτρη Πιερίδη, ο οποίος είχε ιδρύσει την εταιρεία από κοινού με την TUI.
Την σκυτάλη τα επόμενα χρόνια πήραν τα παιδιά του που δημιούργησαν την Aquila και συνεχίζουν με επιτυχία να υπηρετούν το πρωτοπόρο όραμα του για τον τουρισμό.
Η κηδεία του Τάκη Δασκαλαντωνάκη θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου