Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Καθ' οδόν προς την τελική "πράξη"


Άλλη μία ανακεφαλαίωση για την πολύκροτη, πια, υπόθεση της κομπίνας που πήγε να στηθεί εις βάρος του ΕΟΤ. Κατ’ αρχάς η διαπίστωση ότι όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εμπλοκή και μάλιστα σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο του συμβούλου...

...του πρώην γ.γ. θεωρείται βεβαία. Περιμένουμε, όμως, να δούμε τι θα πει ο ίδιος αύριο στον ανακριτή και τι θα αποφανθεί τελικώς η Δικαιοσύνη.
Μετά, ήρθε η δήλωση Ν. Καραχάλιου, ο οποίος εξακολουθεί να βλέπει «πόλεμο εξόντωσης» εναντίον του επειδή, κατά την άποψή του, ήθελε να διερευνήσει το θέμα της λογιστικής «τρύπας» των 12 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση της απάτης, την χαρακτηρίζει «σοβαρή», πλην «ερασιτεχνική» μπροστά «στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν αδιαφάνεια στον ΕΟΤ».
Το πρωί τοποθετήθηκε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού και έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία η ανακοίνωση αυτή. Τον τρόπο συμπεριφοράς του συλληφθέντος συμβούλου, από πριν ακόμα προσληφθεί ως τέτοιος (είχαμε κάνει και εμείς κάποιες αναφορές τότε) που απαιτούσε πρόσβαση σε έγγραφα, αρχεία και διαδικασίες του Οργανισμού, η απαίτηση να γίνει αποδέκτης των κινήσεων των λογαριασμών (τα extrait) και το «κομβικής» σημασίας θέμα για εμάς, ότι τα μπλοκ των επιταγών του παραδόθηκαν «κατόπιν ισχυρών πιέσεων της Διοίκησης».
Κατά τα άλλα, το θέμα ξέφυγε από την ελληνική επικράτεια και συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή ειδησεογραφία sites που ειδικεύονται στα διεθνή τουριστικά θέματα, όπως βλέπετε παραπλεύρως...
Από την πλευρά μας, έχουμε πολλά και ενδεχομένως και "σκληρά" να σχολιάσουμε και να επισημάνουμε για αυτήν τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και γενικότερα για τον πολύπαθο ΕΟΤ, τις "ασθένειές" του αλλά και τους πολυδιαφημισμένους "σωτήρες" και "φωστήρες" που του φόρεσαν τα τελευταία χρόνια...
Αλλά όταν έρθει η ώρα.

4 σχόλια:

  1. Είναι πλέον γνωστό ότι η αρρώστια αυτή του Ε.Ο.Τ. δεν μπορεί να θεραπευθεί. Ο οργανισμός, όχι μόνο δεν δύναται να αντεπεξέλθει στο ρόλο του αλλά ταυτόχρονα αδυνατεί να ελέγξει και τους υπαλλήλους του. Η διοικητική διαφάνεια και η σθεναρή στάση υποστήριξης των σχετικών συνταγματικών κανόνων, των νόμων και των κανονιστικών πράξεων δεν περιλαμβάνεται πλέον στο οπλοστάσιο του Ε.Ο.Τ., με σημαντική ευθύνη και των υπαλλήλων του. Τι πάει να πει (;!): "....ότι τα μπλοκ των επιταγών του παραδόθηκαν «κατόπιν ισχυρών πιέσεων της Διοίκησης»";. Δεν ήξεραν οι υπάλληλοι και οι αρμόδιοι Δ/ντές πως πρέπει να αντιδράσουν με βάση το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα; Αναμένουμε βέβαια την ΕΔΕ σχετικά, αλλά αμφιβάλλω ότι θα βγάλει και τίποτα...Ανεξάρτητα πάντως από αυτά θεωρώ ότι οι διαρκείς, τα τελευταία χρόνια, αποκαλύψεις περί σκανδάλων στον Ε.Ο.Τ., δείχνει δύο πράγματα:
    1. Η διαφθορά και κομματικοκρατία στον Οργανισμό έχει βαθιές ρίζες.
    2. Ο Ε.Ο.Τ. δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά με ίδια μέσα, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος του στελεχιακού του δυναμικού είτε στέκεται απαθές είτε συμμετέχει στις διαδικασίες επίτασης των εκάστοτε "ισχυρών πιέσεων", με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των υγιών στοιχείων που διαθέτει ο Οργανισμός.
    3. Το ζήτημα της διοικητικής συμπεριφοράς των στελεχών του όποιου Οργανισμού συνδέεται οργανικά θα έλεγα με τη φύση, τον τύπο και την έκταση των αρμοδιοτήτων που αυτός ασκεί, με βάση το νόμο, καθώς και πρωτίστως με τις διαδικασίες ελέγχου. Στο βαθμό που Ε.Ο.Τ. έχει κατ' αποκλειστικότητα όλες τις κρίσιμες αποφασιστικές, εκτελεστικές και ελεγκτικές διοικητικές αρμοδιότητες, διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη παρόμοιων φαινομένων.
    Η "τράπουλα" των αρμοδιοτήτων της διοίκησης του τουρισμού΄στην χώρα πρέπει να ανακατευτεί... Και ο Ε.Ο.Τ. δεν μπορεί παρά να βγει "χαμένος" απ' αυτή τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αναμένουμε βέβαια την ΕΔΕ σχετικά, αλλά αμφιβάλλω ότι θα βγάλει και τίποτα...΄"
    Πολύ σωστά αμφιβάλετε Don Genaro αν λάβετε υπόψη σας οτι η ΕΔΕ ανετέθη σε Γ.Δ/ντρια στην ευθύνη εποπτείας της οποίας είναι η Δ/νση Οικονομικών .Ελέγχων και ελεγχόμενος το ίδιο πρόσωπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως συνήθως, μόνο οι υπάλληλοι φταίνε, οι οποίοι αν τολμήσουν να αρθρώσουν επιφύλαξη, μετακινούνται αυτοστιγμεί σε άλλη υπηρεσιακή θέση: Μήπως να συμπεριληθφεί στην κατά τ' άλλα εμπεριστατωμένη κριτική ο εσμός των "εμπείρων" συμβούλων και συνεργατών που πάγια λυμαίνονται τον οργανισμό με τις ευλογίες του εκάστοτε πολιτικού προσωπικού?? Αυτοί που καθ' έξιν και κατ' εξακολούθηση ασελγούν πάνω στο σώμα του ΕΟΤ γιατί τίθενται μονίμως στο απυρόβλητο, όταν ουσιαστικά αποτελούν την πηγή του κακού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι υπάλληλοι ,κυρίως οι υψηλόβαθμοι ,δυστυχώς,δεν είναι άμοιροι ευθυνών . Επειδή θέλουν να είναι αρεστοί στην εκάστοτε Διοίκηση συνήθως είναι εξαιρετικά "συνεργάσιμοι" με όλος αυτους τους τυχοδιώκτες,αλεξιπτωτιστές που περιβάλλουν Γ.Γ , Υπουργούς κλπ.Κατά συνέπειαν αφήνουν οι ίδιοι περιθώριο για δράση (ασέλγεια) όπως λέτε πάνω στο σώμα του ΕΟΤ .Οσοι υπάλληλοι , λίγοι,αντιστέκονται , εξοστρακίζονται από το σύστημα εξουσίας (Διοίκηση+Σύμβουλοι+Γ. Δ/ντές+Δ/ντές).Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή