Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Νεότερες πληροφορίες: Τι ανέφεραν οι Ταμίες του ΕΟΤ, τι είχε απαντήσει ο κατηγορούμενος


Έχουμε και δύο νεότερα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες να προσθέσουμε και σήμερα στις εξελίξεις με το παρ’ ολίγον επιτυχές σκάνδαλο στον ΕΟΤ. Το ένα, η μία πληροφορία μας, είναι ότι υπάρχει γραπτό ενημερωτικό σημείωμα από τους υπεύθυνους των ταμειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ προς τον προιστάμενο...

...των Οικονομικών Υπηρεσιών, σημείωμα το οποίο κοινοποιείται και στη Διοίκηση.
Από αυτό, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, προκύπτουν δύο σημεία άξια αναφοράς. Το ένα αφορά στις αφόρητες πιέσεις που όπως αναφέρουν, τους ασκούσε ο σύμβουλος που κατηγορείται για την υπόθεση και που μεταξύ άλλων απαιτούσε να του παραδοθούν τα μπλοκ των επιταγών του Οργανισμού και δη συγκεκριμένα μπλοκ, με τη δικαιολογία της διενέργειας “εσωτερικού ελέγχου”.
Ως προς την παράδοση των μπλοκ, σύμφωνα με την εκδοχή των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αναφέρεται ότι έγινε κατόπιν εντολών του ΠροΪσταμένου τους, στον οποίο και απευθύνουν το σημείωμα... 
Το άλλο σημείο, έχει να κάνει με το θέμα των extrait. Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι, ο κατηγορούμενος είχε απαιτήσει να καταστεί ο αποδέκτης όλων των κινήσεων των λογαριασμών του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου το πρωί. 
Η παραπάνω λεπτομέρεια που επισημαίνεται στο σημείωμα των τεσσάρων Ταμίων, είναι ότι η συγκεκριμένη μεταβολή με αποκλεισμό της ηλεκτρονικής “εικόνας” των Οικονομικών Υπηρεσιών από τις ειδοποιήσεις των κινήσεων - επικαλούνται σχετική παρέμβαση της Υπηρεσίας Πληροφορικής του ΕΟΤ, έγινε την επίμαχη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, που παραδόθηκαν τα μπλοκ και φαίνεται ότι κόπηκε και η επιταγή...
Το άλλο σημείο, η άλλη πληροφορία μας είναι ότι υπάρχει και απαντητικό σημείωμα του ίδιου του Κ. Βασιλάκου, προς τον νεό Γενικό Γραμματεά του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, ανυπόγραφο αλλά με αριθμό Πρωτοκόλλου, στο οποίο δίνει τη δική του εκδοχή για όλο το περιστατικό με την επιταγή, τρεις μέρες προ της σύλληψής του.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε ζητήσει τα μπλοκ των επιταγών προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο και αντιπαραβολή στελεχών και πληρωμών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ειδική Ομάδα που είχε συσταθεί στον ΕΟΤ για τη διερεύνηση της λογιστικής “τρύπας” των 12 εκατ. ευρώ. 
Η Ομάδα αυτή, πάντως, ουσιαστικά δεν ενεργοποιήθηκε γιατί στο μεταξύ, η Ο. Κεφαλογιάννη είχε δώσει εντολή να σταλεί όλο το πόρισμα στον αναπληρωτή Χρ. Σταϊκούρα για τα περαιτέρω.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα μπλοκ των επιταγών ήταν διαθέσιμα όλο αυτό το διάστημα στα στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών, δηλώνει άγνοια για το κόψιμο της συγκεκριμένης επιταγής και μάλιστα παροτρύνει τον Γ.Γ. να απευθυνθεί για διευκρινίσεις και ειδικότερες λεπτομέρειες σε αυτόν που την υπογράφει!
Εμείς, σε συνέχεια των όσων έχουμε επισημάνει αυτές τις μέρες, επιμένουμε: Υπάρχει κάποιος “χαμένος κρίκος” στην όλη υπόθεση; Και μήπως αυτός έχει να κάνει με το που ήταν να γίνει και το που έγινε τελικά, το τηλεφώνημα ειδοποίησης από την Τράπεζα της Ελλάδας στον ΕΟΤ;
Διότι, ό,τι και να έγινε, είναι σαφές ότι εκεί "τσάκισε" η δουλειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου