Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Δίνουν και παίρνουν τα "σενάρια" για τις επικείμενες αλλαγές...


“Φούντωσαν” πάλι χθες οι φήμες, οι συζητήσεις και τα σενάρια για το εγγύς μέλλον του ΕΟΤ. Ύστερα από δύο συσκέψεις στον Οργανισμό, μία με τον γενικό γραμματεά και μία με σύμβουλό του, ήταν αρκετές για να αρχίσει...

...μία μικροαναστάτωση, με επίκεντρο διάφορες αποσπασματικές δηλώσεις από τους προαναφερόμενους αλλά και ένα σχέδιο του κειμένου εργασίας με τις εισηγήσεις της επιτροπής που έχει αναλάβει τις προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ίδιου του ΕΟΤ.
Τα “σενάρια” δείχνουν σε μεταφορά στο Υπουργείο των αρμοδιοτήτων τουλάχιστον τριών Διευθύνσεων του Οργανισμού που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της αγοράς, πέραν της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης- Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, για την οποία, όμως, είναι γνωστό ότι σε δεύτερη φάση θα περάσει στο ΥΠΟΤ και των αλλαγών που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας και τον "χάρτη" των Γραφείων Εξωτερικού, που σχεδιάζονται σε άλλο επίπεδο.
Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή είναι ένα: Οι σχετικές εισηγήσεις είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε περίπου δύο εβδομάδες.
Επομένως, ό,τι κυκλοφορεί μέχρι τώρα είναι προσχέδια και σχέδια
Το ότι βρισκόμαστε, όμως, ενώπιον ριζικών αλλαγών ως προς τη δομή και τις αρμοδιότητες του Οργανισμού είναι βέβαιο
Ορισμένες από αυτές δε, ίσως έχουν και λογική και επιχειρήματα, άλλες ίσως κινούνται σε κατευθύνσεις λανθασμένες.
Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι αν θα προηγηθεί κάποιου είδους επίσημη ενημέρωση προ της οριστικοποίησης των αλλαγών. Αλλά, μεταξύ μας, “χλωμό” το βλέπουμε μέχρι στιγμής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου