Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η ολική επαναφορά για condo hotels και για σύνθετα καταλύματα στα γκολφ


Ως “εισαγωγή νέου τουριστικού προιόντος” ανέφερε χθες το απόγευμα η υπουργός Όλγα τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, τα γνωστά μας condo (condominium hotels). Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που επιχειρείται η θεσμοθέτηση αυτής της μορφής...

...τουριστικής κατοικίας.
Η πρώτη εκδηλώθηκε μάλλον αποτυχημένα το 2011, στο πλαίσιο προώθησης του Ν.4002/2011, αποκαλούμενου και ως “Νόμος Βενιζέλου”, όταν ολόκληρο το κεφάλαιο με τις ρυθμίσεις για τα condos αποσύρθηκε και εξαφανίστηκε ως δια μαγείας, εν μία νυκτί.
Η αλήθεια είναι επίσης, ότι αυτή η συγκεκριμένη μορφή τουριστικής κατοικίας, άνθησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αμερική κυρίως, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν αποδείχθηκε και ιδιαίτερα επιτυχημένη, περιορίστηκε σημαντικά και υφίσταται σε περιοχές με θηριώδη ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπως το Μαϊάμι και η Φλόριδα.
Οι δυσκολίες με τα condos εντοπίζονται κυρίως στο θέμα του πλαισίου της συνιδιοκτησίας και λειτουργικών ζητημάτων, όπως τα διαχειριστικά θέματα, η συντήρηση και άλλα.
Φανταστείτε σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο 300 δωματίων τα 100 να έχουν, θεωρητικά πάλι, και από έναν “συνιδιοκτήτη” το κάθε ένα και πόσο ευέλικτο και ολοκληρωμένο πλαίσιο, νομικό και λειτουργικό απαιτείται για έναν τέτοιο συνδυασμό. 
Περιμένουμε λεπτομέρειες για το πως προωθούνται οι σχετικές ρυθμίσεις αυτήν τη φορά και θα επανέλθουμε.
Όσον αφορά τα γκολφ και εδώ υπάρχει ενδιαφέρουσα “ προϊστορία” με απόσυρση πολλών σχετικών διατάξεων προ του κατωφλίου της Βουλής, αλλά με πλέον πρόσφατο “επεισόδιο” αυτό του Μαρτίου
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι οι πρώτες αποκαλύψεις μας για το πλαίσιο της τουριστικής κατοικίας και όλων όσα είδαμε στη συνέχεια, άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2010!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου