Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ακούσαμε: "επιχειρείν"


Ελάχιστοι τολμούσαν να μιλήσουν για την επιχειρηματικότητα, σε μια χώρα όπου το «επιχειρείν» εθεωρείτο σχεδόν… «αμαρτία»! Και που το έπνιγαν, επί δεκαετίες, η διπλή αυθαιρεσία, μιας ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας και μιας ακόμα πιο ασύδοτης συντεχνιακής νοοτροπίας.

Σε μια χώρα, όπου για να ανοίξεις επιχείρηση είναι αληθινή Οδύσσεια, στη διάρκεια της οποίας αναμετριέσαι με τους Κύκλωπες και με τους Λωτοφάγους, όπου ταξιδεύεις ατέλειωτα στο Λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, όπου καιροφυλακτεί ο Μινώταυρος της διαφθοράς, κι όπου χρειάζεται να πάρεις ατέλειωτες άδειες από δεκάδες δημόσιους φορείς που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, ούτε λογοδοτούν σε ανωτέρους τους και που επικαλούνται ατέλειωτες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θεσπίστηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες και που συχνά είναι αλληλοαναιρούμενες μεταξύ τους. 
Σε μια τέτοια χώρα, η επιχειρηματικότητα διώκεται, δεν ενθαρρύνεται!
Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός
Στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

1 σχόλιο:

  1. Για αυτό το... "ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα". είναι το πιο εύστοχο slogan όλων των εποχών.
    Σοβαρά τώρα. Εμ, πιάσε έναν βούρδουλα μεγάλε Αντώνη και κοπάνα όπου βρίσκεις Κύκλωπες, Λωτοφάγους και Μινώταυρους. Στείλε κανέναν στη φυλακή, ξήλωσε καμιά εικοσαριά υπηρεσίες, "απόλυσε" και έναν-δύο υπουργούς και υφυπουργούς.
    Αλλιώς τι; Σε εμάς τα λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή