Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στου ΕΟΤ την ολόμαυρη ράχη...


Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια, μέρες που είναι να μην... “εκραγούμε”, με όλες αυτές τις πομφόλυγες και τις μπουρδολογίες που άρχισαν και ακούγονται με αφορμή τη σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στον ΕΟΤ. Πάντα, βέβαια, όταν τα μεγάλα μας media, ανακαλύπτουν ξαφνικά τον “κακό” και “διεφθαρμένο” ΕΟΤ, όλως δια μαγείας παραβλέπουν το γεγονός...

...ότι παραπάνω από τα μισά χρέη του Οργανισμού και η πλειονότητα των χρεών που έχει ακόμα σήμερα, αφορούν τα περισσότερα ακριβώς μεγάλα media και εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, τα οποία εκτός των οφειλών φυσικά, έχουν εισπράξει πάμπολα άλλα εκατομμύρια στην πάροδο των ετών. Επί όλων των κυβερνήσεων και διοικήσεων. Αλλά για αυτό το θέμα, “μούγκα στην στρούγκα”!
Δύο και πλέον χρόνια φωνάζουμε, “ποιος θα βγάλει τη λίστα, ποιος έχει πάρει πόσα από τον ΕΟΤ, γιατί και πως όλα αυτά τα χρόνια;”.
Αλλά... μούγκα στη στρούγκα, ξανά. 
Μετά έχουμε τα κόμματα. Βγήκε πομποδώς το ΠΑΣΟΚ και μίλησε χθες για τον “ΕΟΤ που νοσεί βαριά”. Σωπάτε βρε μεγάλοι, συγκλονιστική διαπίστωση
Μόνο που επαναλαμβάνεται, καθώς για πρώτη φορά το ακούσαμε αυτό για το “αρρωστημένο μαγαζί”, από τον Π. Γερουλάνο, αρχές Ιανουαρίου του 2011 - του ΠΑΣΟΚ υπουργός δεν ήταν δαύτος;- ύστερα από 1,5 χρόνο θητείας του ως αρμόδιου για τον ΕΟΤ. Το τι έκανε ενάμιση χρόνο μέχρι που το διαπίστωσε και τι έκανε και τον υπόλοιπο ενάμιση που παρέμεινε υπουργός αρμόδιος για τον τομέα, είναι φυσικά πασιφανές...
Μετά έχουμε τις πολιτικές φωνές που καλούν για έλεγχο στον Οργανισμό. 
Σύμφωνοι, αλλά, γίνεται τίποτα άλλο εκτός από “έλεγχος” στον Οργανισμό τρία χρόνια τώρα; 
Πρώτα οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Μετά οι ελεγκτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά ήρθαν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, (αλήθεια, με το συγκεκριμένο πόρισμα που έφθασε σε Εισαγγελέα και αυτό και τρέχουν και συνασπίζονται και “αγωνιούν” όλοι οι πρώην και πρόσφατοι γ.γ. και πρόεδροι του ΕΟΤ, τι γίνεται;)  μετά ήρθαν Ορκωτοί Λογιστές (για τον ισολογισμό του 2009, που είχαν βρει πλείστα όσα “κενά”, είχαν προκύψει οι υποχρεώσεις των 106 εκατ. και διάφορα άλλα ποσά που πηγαινοέρχονταν λογιστικά) και πάει λέγοντας.
Τώρα θα έρθουν, πάλι, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τον Χ. Σταϊκούρα, με αγάπη. 
Προχθές δε, βλέπαμε κάτι παλιά δημοσιεύματα του Δεκεμβρίου του 1999, όταν ο τότε γ.γ. Ε. Γιαννακόπουλος και νυν Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, είχε στείλει στον Εισαγγελέα τρεις υποθέσεις του ΕΟΤ και είχε καλέσει και Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να ψάξουν κάτι άλλες. Και μαντέψτε, ποιος ήταν ο προιστάμενος υπουργός του και αρμόδιος και για τον ΕΟΤ; Μα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φυσικά!
Κύκλοι και ανάκυκλοι...
Εμείς, προς το παρόν, ένα έχουμε να πούμε.
Βόλεψε πολλούς και ποικιλοτρόπως ο έρμος ο ΕΟΤ τα τελευταία είκοσι και βάλε χρόνια. Πρωτίστως πολιτικούς και κομματικά επιτελεία και πάσης φύσεως συμφέροντα, επιχειρηματικά, εκδοτικά, φωτεινά, σκοτεινά, άνομα, νόμιμα. Και έξωθεν και έσωθεν. 
Και φυσικά και στρατιές συμβούλων και “ειδικών συνεργατών”, άλλων απλώς περαστικών, άλλων πιο επιθετικών και... διεισδυτικών στα της Διοίκησης του Οργανισμού. Η “φυλή των Ανάμεσων” όπως τους αποκαλούμε και είχε θιγεί, μάλιστα και ο συλληφθείς και μας στόλιζε διάφορα “γαλλικά” και “κοσμητικά” όλο αυτό το διάστημα.
Μέχρι και τον Προβόπουλο βόλεψε, με καμιά 25αριά εκατ. ευρώ “κούρεμα” που του έριξε.
Όλοι βολεύτηκαν και βόλεψαν, στου ΕΟΤ την ολόμαυρη ράχη. Μπορεί και κάποιοι και από εμάς, δεν αντιλέγουμε. 
Κανείς, όμως, από αυτούς που είχαν εξουσία, δεν είχε το θάρρος, την τόλμη ή απλά τη βούληση να εγκύψει σοβαρά και υπεύθυνα στις πληγές και στους σκελετούς που άφηνε κάθε ένας που περνούσε. Απλώς έψαχναν, κατά το δοκούν και βολικό, τα των προηγούμενων, έβγαζαν στοχευμένα στη δημοσιότητα ότι βόλευε και τα υπόλοιπα, κάτω από το χαλί, για τον επόμενο. 
Και στο μεταξύ, έκαναν και αυτοί, οι περισσότεροι το... καθήκον τους ή κάποιοι άλλοι, απλώς προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσαν, χωρίς να πολυ-ανακατεύουν τα... “βοθρολύμματα”. 
Διότι, αναμφίβολα, υπάρχουν και τέτοια σε έναν Οργανισμό 60 ετών.
Το θέμα παραμένει ότι εξυπηρετήθηκαν πολλοί με τον ΕΟΤ. Βιβλία ολόκληρα γράφει κανείς αν θέλει. 
Αλλά τώρα που στα απομεινάρια του, έκαναν ασκήσεις διάφοροι φωστήρες και έστηναν κομπίνες διάφοροι σωτήρες, κατάντησε πάλι, ένα “κλωτσοσκούφι”, βορά στο αγγελικά πλασμένο mediακό μας περιβάλλον, με τους πραγματικούς υπεύθυνους όλης αυτής της διαχρονικής κατάστασης να σφυρίζουν αδιάφορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου