Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικό Πρωϊνό: "Σερβίρισμα" στους ξενοδόχους της Μαγνησίας


Eκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Πρωινού διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο  στον Βόλο, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Μία περιοχή που πραγματικά έχει μοναδικό "πλούτο" παραδοσιακών προϊόντων και...

...γεύσεων και όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διαθέτει και μία πολύ μεγάλη ποικιλία προιόντων και "πιάτων" ιδανικών για προσφορά "παραδοσιακού πρωϊνού".
Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του "Ελληνικού Πρωινού" στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του "Ελληνικού Πρωινού" εκ μέρους του ΞΕΕ, Γιώργο Πίττα, και τον Αντιπρόεδρο του ΞΕΕ, Κώστα Λεβέντη.
Μεγάλος πλούτος παραδοσιακών
προιόντων στη Μαγνησία. Φαίνεται
να συμφωνούν ο Πρόεδρος της
Ε.Ξ.Μ. Κ. Λεβέντης και ο
Αντιπρόεδρος Γ. Ζαφείρης
Την επιμέλεια της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού είχε αναλάβει το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou και ειδικότερα ο Executive Chef της Domotel, Γρηγόρης Χέλμης. 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως είναι η παρουσίαση προϊόντων των τοπικών παραγωγών, προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ελληνικό Πρωινό, προς ενημέρωση των ξενοδόχων. 
Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, η Ομάδα Γυναικών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανηλίου «Ανηλιώτικα – Τα Αλλιώτικα», ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», η ΕΨΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», τα πηλιορείτικα λουκάνικα «Στράκας», η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών και η παραγωγός Κερασία Καρασταμάτη. 
Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν επίσης γλυκίσματα και πίτες από το παραδοσιακό κατάλυμα «Της Έλλης» και το ξενοδοχείο «Αγλαϊδα» αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι τοπικοί συνεταιρισμοί αλλά και επιχειρήσεις πρόβαλαν τις μαρμελάδες, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις παραδοσιακές πίτες, το σταφιδόψωμο, τη μηλόπιτα, τη λαδόπιτα, τη χορτόπιτα, τα παξιμαδάκια με κανέλα και πορτοκάλι, το μέλι με τα καρύδια, τον ξινό τραχανά με το προζύμι, τα πηλιορείτικα λουκάνικα, τα κάστανα, τα βιολογικά αναψυκτικά, το ελαιόλαδο, τα μήλα, τα φιρίκια αλλά και μια μεγάλη πληθώρα τοπικών προϊόντων, φρούτων και εδεσμάτων.
Το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» (www.greekbreakfast.gr), είναι μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να αποκτήσει η χώρα μας άλλο ένα τουριστικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου