Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη είδηση: Η Ryanair κάνει hub στα Χανιά! Μεγαλύτερη...


...όμως, ότι θα πετάει από εκεί προς Θεσσαλονίκη!

Η είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα η ανακοίνωση της Ryanair ότι αποφάσισε να δημιουργήσει την 55η βάση της για το 2013 στα Χανιά, από τον Απρίλιο, με ένα αεροπλάνο και 26 δρομολόγια. Αλλά αυτό που φαίνεται ως μεγαλύτερη είδηση είναι ότι στους έντεκα νέους προορισμούς που ανακοίνωσε...

...περιλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη!
Ακόμα και αν η Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως προορισμός αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ενδιάμεσος σταθμός σε πτήση εξωτερικού, είναι ευνόητο ότι η κίνηση αυτή θα ταράξει γερά τα νερά της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών.
Μεγάλο ενδιαφέρον δε, θα έχει να δούμε με τι τιμές θα μπορεί να πετάει κανείς Χανιά-Θεσσαλονίκη αλλά και τη συχνότητα των πτήσεων.
Την έκανε πάλι τη
δουλειά του ο Mr. O' Leary
Οι συζητήσεις διεξάγονταν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η συμφωνία μπήκε στην τελική ευθεία στα τέλη Οκτωβρίου. Ήδη, στην World Travel Market, είχαν καταλήξει στο προσχέδιο και στα προσύμφωνα.
Το κλείσιμο της συμφωνίας φάνηκε πια βέβαιο, μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε εκτεταμένες περικοπές της δραστηριότητάς της στην Ισπανία, αποδεσμεύοντας πέντε αεροπλάνα.
Αμέσως μετά, άρχισε να ανακοινώνει τις νέες της βάσεις, Ζάνταρ, Κρακοβία, Αϊντχόφεν και τώρα Χανιά.
Η Ryanair υποστηρίζει ότι θα επενδύσει συνολικά 70 (;) εκατ. δολάρια στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης”, όπου, όπως προαναφέραμε θα σταθμεύσει ένα αεροσκάφος. Πέραν των 15 δρομολογίων που ήδη πραγματοποιεί από τα Χανιά τη θερινή περίοδο, θα προσθέσει άλλα έντεκα, σε Μπίλουντ (Δανία), Βρέμη (Γερμανία), Μπρίστολ (Αγγλία), Αιντχόφεν (Ολλανδία), Κατόβιτσε (Πολωνία), Μασσαλία (Γαλλία), Μεμμινγκεν (Γερμανία), Βενετία (Ιταλία), Βίλνα (Λιθουανία), Βαρσοβία (Πολωνία) και όπως είπαμε... Θεσσαλονίκη.
Υποστηρίζει ακόμα ότι θα εκτελεί 106 πτήσεις την εβδομάδα και θα μεταφέρει 500.000 άτομα ενώ θα συντηρεί ή θα δημιουργήσει έως και 500 θέσεις εργασίας.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, θα επανέλθουμε μόλις μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου