Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: "Πράσινο φως" για την πρώτη επένδυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος


- Αφορά project της DCI στην Τζιά
- Οκτώ έγιναν οι "υποψήφιες" επενδύσεις στην Ειδική Υπηρεσία του ΕΟΤ

Σχέδιο Ειδικού Χωροταξικού τελικά δεν είδαμε σήμερα - οι δύο υπουργοί παρουσίασαν κάποιες βασικές αρχές και κατευθύνσεις - αλλά οι επενδύσεις που περνούν από τη νεοσύστατη Ειδική Υπηρεσία του ΕΟΤ αυξάνουν. Έτσι, στις έξι που είχαμε μάθει...

...περίπου προ δύο μηνών, προστέθηκαν άλλες δύο, η μία είναι το γνωστό project του Atalanti Hills, της Lokros στην Αταλάντη και μία μεγάλη επένδυση ριζικού εκσυγχρονισμού του Club Med στην Κω.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού, εντός των επομένων ημερών υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη υλοποίησης μίας εξ αυτών των οκτώ επενδύσεων, που θα είναι και η πρώτη επένδυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος με το νέο πλαίσιο.
Η επένδυση στην Κέα, υλοποιείται από εταιρεία συμφερόντων της Dolphin Capital Investors, είναι συνολικού προυπολογισμού της τάξης των 30 εκατ. ευρώ  (μαζί με τις συνοδευτικές αναπτύξεις, δηλαδή κέντρο Θαλασσοθεραπείας, Καταδυτικό πάρκο κ.λπ.) αφορά έκταση 650 στρεμμάτων, ξενοδοχειακές υποδομές 350 κλινών και τουριστικές κατοικίες και φορέας υλοποίησης είναι η “Single Purpose Vehicle Ten Limited” ή “SPV 10”, στην οποία η DCI κατέχει το 67%.
Σύμφωνα με την Ο. Κεφαλογιάννη, ο συντελεστής δόμησης της συγκεκριμένης επένδυσης βρίσκεται στο 0,03%.
Η επένδυση αυτή, εφόσον υλοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, θα φέρει το δεύτερο resort υπό τη διεθνή επωνυμία της Aman, στην Ελλάδα.
Σχετικά με τις άλλες επενδύσεις, η επένδυση Cavo Plaka στο Λασήθι, που υλοποιείται από την «Εταιρεία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης», σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρώσει το στάδιο της Προεκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είναι έτοιμη για υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Για τα του Ειδικού Χωροταξικού θα επανέλθουμε αργότερα, καθώς και με άλλες «ειδησούλες» που βγήκαν σήμερα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου