Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τα οργανογράμματα "κοπτοραπτικής" για ΥΠΟΤ και ΕΟΤ


Της κακομοίρας!!! Όχι της γνωστής αγαπημένης ελληνικής ταινίας με τον Χατζηχρήστο. Αλλά της άλλης, της Δημόσιας Διοίκησης, που σκηνοθετούν μυαλά που μάλλον ζουν σε άλλη χώρα και οπωσδήποτε σε άλλο χωροχρόνο και όχι λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Χθες...

 
...διέρρευσε - μην μας ρωτάτε πως - ένα έγγραφο με τις μεταρρυθμιστικές δράσεις ως προς το σχήμα Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όπως φέρεται να εξετάστηκε και να αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Σε συνέχεια του σίριαλ που παιζεται με τον ΕΟΤ το τελευταίο εξάμηνο και που κλιμακώθηκε το τελευταίο 15θήμερο, βάσει του εγγράφου αυτού, η μείωση των οργανικών μονάδων της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΟΤ... αυξάνεται κατά 60%, λόγω της ενσωμάτωσης των οργανικών μονάδων του ΟΤΕΚ και του ΕΟΤ. Το τελικό αποτέλεσμα, βέβαια, βγαίνει με μείωση συνολικά της τάξης του 50% των οργανικών μονάδων που υπαρχουν σήμερα σε όλο το σχήμα και τους εποπτευόμενους φορείς.
Η μείωση οργανικών μονάδων στον ΕΟΤ, δεν είναι στο -57% που ανέφεραν οι σχετικές πληροφορίες, αλλά στο 81% (!), από 155 σε 29. Συνολικά μειώνονται κατά 175 οι θέσεις εργασίας, από 875 σε 700, με την εξής... εξίσωση: Οι 587 του ΕΟΤ γίνονται 200 και οι 288 του ΥΠΟΤ γίνονται 500.
Επανερχόμαστε, δηλαδή, στο σενάριο και στις πληροφορίες που είχαμε αποκαλύψει στις 22 Φεβρουαρίου . Ο Οργανισμός καρατομείται και απομένει με μία Γενική Διεύθυνση Προβολής και Διαφήμισης και τρεις Διευθύνσεις, Έρευνας Αγοράς, Προώθησης, Προβολής & Επικοινωνίας και Οικονομικών- Διοικητικών Υπηρεσιών.

Όλα τα άλλα μεταφέρονται στο Υπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των ΠΥΤ, οι οποίες συγχωνέυονται σε επτά, Αττικής με έδρα Αθήνα, Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας με έδρα Λάρισα, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων με έδρα Πάτρα (Γραφείο Υποστήριξης Κέρκυρα), Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας με έδρα Ιωάννινα, Κρήτης με έδρα Ηράκλειο, Μακεδονίας-Θράκης με έδρα Θεσσαλονίκη και Αιγαίου με έδρα Πειραιά (Γραφεία Υποστήριξης Δωδεκανήσου στη Ρόδο και Βορειο-ανατολικού Αιγαίου στη Μυτιλήνη). 
Αναφέρεται ότι αξιολογείται η πρόταση για μεταφορά των ΠΥΤ, μελλοντικά στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Δηλαδή, για παράδειγμα, η Μαγνησία θα πηγαίνει... Λάρισα αντί Βόλου, οι Κυκλάδες, Πειραιά αντί Σύρου και οι νομοί της Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου στην Πάτρα αντί Τρίπολης!
Άλλα σημεία που προκαλούν αντιδράσεις και ερωτήματα:
  • Τα Γραφεία Εξωτερικού περιορίζονται σε 16, με κατάργηση των Γραφείων Βελγίου, Ρουμανίας, Τσεχίας και Ισπανίας και ταυτόχρονα, (επανα)σύστασης του Γραφείου Μονάχου στη Γερμανία.
  • Η παροχή της δυνατότητας ποιοτικής πιστοποίησης- ποιοτικού ελέγχου τουριστικών επιχειρήσεων και σε άλλους φορείς εκτός του ΥΠΟΤ, με αναφερόμενο παράδειγμα, το ΞΕΕ ή στον ιδιωτικό τομέα.
Όλο το κείμενο όπως ακριβώς κυκλοφόρησε, εδώ.
Αναμένεται επιβεβαίωση ή διάψευση ή ο βαθμός οριστικής εφαρμογής των προαναφερόμενων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου