Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ITB 2013: Κα ένα resumé από τα γερμανικά media...


Τις πληροφορίες και τα θετικά μηνύματα που αναφέραμε αυτές τις μέρες από την έκθεση του Βερολίνου, επιβεβαιώνουν και οι αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, που άρχισαν να προβάλλονται από χθες. Σταχυολογώντας και ερανίζοντας τα βασικά τους συγκλίνοντα σημεία προκύπτει...


...ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά φέτος σε μια κατά τα άλλα επίπεδη ευρωπαϊκή αγορά, συγκρατημένη από το αδύναμο οικονομικό κλίμα, δηλώνουν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.
Και συνεχίζουμε: “Η επιθυμία των Ευρωπαίων καταναλωτών για διακοπές στη θάλασσα, σε κοντινές αποστάσεις από τη χώρα τους και με λογικό κόστος βοηθά την αναβίωση της τουριστικής ζήτησης σε μια χώρα που μάχεται την ύφεση και την κρίση χρέους”.
Και δηλώσεις στελεχών tour operators:
Ο Doerte Nordbeck από τον όμιλο έρευνας αγοράς GfK έδειξε, σε μια παρουσίαση που έγινε στο πλαίσιο της ΙΤΒ, ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες παρουσιάζουν αύξηση 10% για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το Alltours, τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο στη Γερμανία, δήλωσε πως οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% για το τρέχον έτος.
«Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση  των τελευταίων δύο χρόνων και είναι τώρα πίσω στην κορυφή ", δήλωσε ο κ. Willi Verhuven, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού Tour Operator “Alltours” . 
O κ. Verhuven είπε ότι η εταιρεία παρατήρησε ένα κύμα κρατήσεων από σταθερούς πελάτες, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Ελλάδα υπέρ των άλλων τουριστικώνn προορισμών.
Ο TUI Travel (ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης), επίσης διαβλέπει από τις κρατήσεις της γερμανικής μονάδας του ομίλου, επιστροφή προς την Ελλάδα σε ποσοστό άνω του 4%. Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνουν επίσης έντονη αύξηση, είπε ένας εκπρόσωπος.
Και ολίγη, ακόμα, Μέρκελ: Εγκαινιάζοντας την έκθεση, κάλεσε τους επισκέπτες να προτιμήσουν για τις διακοπές τους τα «πάσχοντα» κράτη της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία , για να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
"Εύχομαι επίσης, οι ευρωπαϊκές χώρες που φημίζονται για τον τουρισμό τους να έχουν αυξημένη τουριστική ροή -όπως ήδη είπα για την Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία – και για όλες τις χώρες στις οποίες η ανάπτυξη είναι πραγματικά απαραίτητη αυτή τη στιγμή και που θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη δουλειά », είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου