Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

MITT 2013: Βραβείο "αφοσίωσης" στον ΕΟΤ και ολίγη εκθεσιακή ιστορία


Τσίμπησε και ένα βραβειάκι ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της MITT, για την επί 20ετία αδιάλειπτη παρουσία του στην έκθεση, την οποία διοργανώνει η εταιρεία ITE. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής και το παρέλαβαν ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και...


...ο νέος υπεύθυνος για το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα Π. Ευσταθίου.
Και με αφορμή το βραβείο, να τηρήσουμε και τη δέσμευσή μας να σας εξηγήσουμε γιατί υπάρχουν δύο εκθέσεις Τουρισμού στη Μόσχα, με διαφορά μίας μέρας η μία με την άλλη.
Η IntourMarket διοργανώνεται ουσιαστικά από τον Ρωσικό Οργανισμό Τουρισμού και υποστηρίζεται από το κράτος και τη ρωσική κυβέρνηση. Ξεκίνησε το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση άρχισε να βλέπει κάπως “περίεργα” την εξέλιξη της MITT, που υποστηριζόταν σημαντικά από την κυβέρνηση της Μόσχας και από τον πανίσχυρο, τότε, Δήμαρχο Γιούρι Λουζκώφ.
Έκτοτε η IntourMarket υποστηρίχθηκε και προωθήθηκε με νύχια και με δόντια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό μέρος της διεθνούς προσοχής, αλλά παραμένει πιο ρωσοκεντρική και ακόμα σήμερα εκτιμάται ότι υπολείπεται σε επαγγελματική δυναμική της MITT.
Χαρακτηριστικό της πολιτικής στήριξης με την οποία πλαισιώθηκε η ITM, ήταν η ενόχληση που εξάφραζε και οι πιέσεις που ασκούσε η ρωσική κυβέρνηση στην Ελλάδα, να συμμετέχει στην έκθεση, με περίπετρα αντίστοιχα εκείνων της ΜΙΤΤ.
Σε μία- δύο περιπτώσεις, μάλιστα, επί Φ. Πετραλιά και Π. Γερουλάνου, αν θυμόμαστε καλά, λίγο έλειψε να προκληθεί και διπλωματικό επεισόδιο...
Ταύτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου