Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Foreign Office: Εμείς για απεργίες και διαδηλώσεις, οι Ισπανοί για τα... μπαλκόνια!


Με προβληματισμό, σίγουρα, αλλά ίσως και με κάποια έκπληξη, αντιδρά ο τουριστικός κόσμος στην επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών συμβουλών για την Ελλάδα στην οποία προχώρησε σήμερα το Foreign Office. Οι Βρετανοί λένε ότι...


 
...γίνονται συχνά απεργίες στην Ελλάδα, που αρκετές φορές δεν ανακοινώνονται έγκαιρα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές, εντός και εκτός της χώρας, αναφέροντας ως παραδείγματα λιμάνια και αεροδρόμια.
Όπως επισημαίνεται, διαδηλώσεις γίνονται συχνά στο κέντρο της Αθήνας αλλά έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις και περιοχές. Το Foreign Office συμβουλεύει τους Βρετανούς που θα βρεθούν στην Ελλάδα να αποφεύγουν όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών σαφαλείας.
Στις πιο αναλυτικές οδηγίες - πάντοτε προσεκτικά γραμμένες μέχρι γράμματος, βεβαίως- προσδιορίζει ότι στην Αθήνα οι περισσότερες διαδηλώσεις γίνονται στην Πλατεία Συντάγματος και παραθέτει και κάποιες μέρες που “κατά παράδοση” γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως Πρωτομαγιά, 17 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου.
Μία πηγή προβληματισμού, είναι η χρονική στιγμή της επικαιροποίησης σε συνδυασμό με την έντονη έμφαση σε απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ είναι σαφές ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι αυτή που επικρατούσε πέρυσι.
Και όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει τουριστικός παράγων, υπάρχει και μία αποχρώσα ένδειξη διαφορετικής μεταχείρισης, σε σύγκριση π.χ. με την Ισπανία, στην οποία επικρατεί η ίδια και ίσως και εντονότερη κατάσταση με απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά στην αντίστοιχη επικαιροποίηση προ 15θημέρου, ως κύριος κίνδυνος στη χώρα προβάλλεται το πέσιμο από μπαλκόνια!!!
Για Ελλάδα εδώ, για Ισπανία, εδώ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου