Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΙΤΒ 2013: Προβλέπεται έτος-ρεκόρ, για ταξίδια και δαπάνες των Γερμανών


Όλοι οι φορείς και οι τουριστικοί παράγοντες στη Γερμανία συμφωνούν: Οι Γερμανοί πρόκειται να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν φέτος περισσότερο παρά ποτέ. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Γερμανίας, η πολύ καλή χειμερινή περίοδος ακολουθείται από δυναμική πορεία των κρατήσεων για τη θερινή περίοδο, με...


 
...Ισπανία και Τουρκία να πωλούν πολύ ικανοποιητικά και την Ελλάδα να πραγματοποιεί μία “ισχυρή επιστροφή”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του DRV Jürgen Bootie.
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της γερμανικής αγοράς που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες στο πλαίσιο της ITB, στο Βερολίνο, το 2012 κατεγράφη αύξηση 5,5% τις πωλήσεις των Tour Operators οι οποίες έφθασαν τα 24,4 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις πακέτων στους προορισμούς μέσων αποστάσεων αυξήθηκαν κατά 8,5% και στα πακέτα μακρινών προορισμών κατά 2,5%.
Σύμφωνα με τις έρευνες της GfK, εκτιμάται ότι το 2013 θα υπάρξει αύξηση κατά περίπου 4%-6% στις δαπάνες των Γερμανών για ταξίδια διακοπών, περαιτέρω της αύξησης 6% που κατεγράφη το 2012 και κατά μέσο όρο ήταν στα 1.051 Ευρώ.
Ως προς τα στοιχεία των tour operators για Ελλάδα, επαναλαμβάνουμε: Ο FTI κινείται με κρατήσεις σε υψηλό διψήφιο ποσοστό. Υψηλό διψήφιο αναφέρει και ο Thomas Cook και ο Alltours.
O Rewe αναφέρει ικανοποιητική αύξηση και ο TUI είναι λίγο “γρίφος”, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσοστό αύξησης γύρω στο 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου