Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Α. Μέρκελ: "Καλή επιτυχία" στον ελληνικό τουρισμό!


Όπως και να το κάνουμε,
σημαντικό το μήνυμα, κυρίως
προς το γερμανικό κοινό.*

Με ένα “καλή επιτυχία” - έδειχνε και ειλικρινές - και ενθαρρυντικά λόγια από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ξεκίνησε η συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή έκθεση ITB. Αποδέκτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς που είχε φθάσει λίγο νωρίτερα στο Βερολίνο και “σκηνικό”, το lobby έξω από το συνεδριακό κέντρο ICC, όπου πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή τελετή...




...εγκαινίων της ITB
Η Καγκελάριος, για πρώτη φορά, “άνοιξε” τη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής, όπου φέτος, τιμώμενη περιοχή είναι η Ινδονησία.
Το happening, όπως μάθαμε, οργανώθηκε και έγινε με “δάκτυλο” και σκηνοθεσία... Χανς Φούχτελ - σας έχουμε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι από όλους τους Γερμανούς που έχουν παρελάσει από τη χώρα μας τη τελευταία διετία, αυτός είναι ο πιο... “δικός” μας, με την έννοια της κοντινής στον ελληνικό ψυχισμό φυσιογνωμίας και της αντιστοιχίας λόγων και πράξεων - και έλαβε χώρα παρουσία και υψηλόβαθμών στελεχών μεγάλων τουριστικών οργανισμών - μεταξύ αυτών, στο πλευρό της Καγκελαρίου και ο πρώην ισχυρός ανήρ του TUI Dr. Frenzel που τώρα έχει αναλάβει κυβερνητική θέση -  οι οποίοι ανέφεραν ότι η Ελλάδα φέτος πηγαίνει πολύ καλύτερα από πλευράς κρατήσεων και ζήτησης.
Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι από τα πρώτα μηνύματα που ακούει για την Ελλάδα φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. 
Και πήρε και το “δωράκι” της, ένα εντυπωσιακό λεύκωμα για την Ελλάδα.
Μαζί με τον γ.γ. του ΕΟΤ, ο πρέσβης μας στη Γερμανία Δ. Ράλλης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας Π. Σκορδάς.
Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αύριο, τα βασικά μεγέθη τα ξέρετε, λίγο-πολύ, 170.000 επισκέπτες εκ των οποίων οι 110.000 επαγγελματίες, πάνω από 180 χώρες και προορισμοί, περίπου 5.000 δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι media κ.λπ., κ.λπ.
Η Ελλάδα συμμετέχει με αρκετά μικρότερο περίπτερο, αλλά καλά στημένο, το νέο εικαστικό φαίνεται αρκετά καλό - το λευκό GREECE, με την κλασσική γραμματοσειρά, κατά την άποψή μας, “γράφει” εξαιρετικά πάνω στο εξαίσιο γαλάζιο και αποπνέει μία σιγουριά, αν μη τι άλλο - εκθέτες και συνεκθέτες από όλες τις περιοχές της χώρας και μάλιστα περισσότεροι από πέρυσι.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν, από το πρωί, θα έχουμε τακτική κάλυψη.

* Ξέρετε οτι απεχθανόμαστε τη λέξη "αποκλειστικό", αλλά απλώς είχαμε την τύχη αυτές τις φωτογραφίες να τις δημοσιεύσουμε πρώτοι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου