Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Έπεσε "σύνθημα", αλλά τι μας έρχεται και από που;


Οι φίλοι μας οι Γερμανοί έχουν ανάψει πολλά φιτίλια τελευταία - όχι μόνον σε εμάς, ευρύτερα - αλλά αυτή η θρυαλλίδα η τελευταία με επίκεντρο την Κύπρο, ταρακούνησε το διεθνές σύστημα για τα καλά! Μία ματιά στις αντιδράσεις δείχνει ότι Ρωσικά, Αμερικανικά και Ισραηλινά συμφέροντα...


...αντιδρούν και αντιδρούν σθεναρά, για το θεαθήναι ή ουσιαστικότερα, απομένει να το δούμε στην πορεία.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς, πέραν του ποιοί πολιτικοί ηγέτες αντέδρασαν επισήμως, ποια έντυπα και ποιοι οίκοι, σήκωσαν πρώτοι τους τόνους και τα σχόλια που έκαναν. 
Μα πολύ ενδιαφέρον, που καταμαρτυρεί ή και αποκαλύπτει, ότι η απόφαση για το "κούρεμα" των καταθέσεων στη Κύπρο, ήταν περισσότερο ένα σύνθημα παρά μία καθοριστική απόφαση διάσωσης της κυπριακής οικονομίας ή απλώς μία δυσάρεστη "μνημονιακή" έκπληξη.
Κατά τα λοιπά, όλοι περιμένουν και τα ανοίγματα των αγορών των δικών μας αύριο, αφού σήμερα στις διεθνείς αγορές επικρατεί αρκετό... “κόκκινο”, το Ευρώ υποχωρεί σημαντικά και γενικά μία αναστάτωση ξεκίνησε. Μία αναστάτωση και νευρικότητα αρκετά μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη, αναντίστοιχη του αντικτύπου της όποιας δυσάρεστης εξέλιξης σχετικά με τη θέση και κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας.
Με το Συριακό ζήτημα ακόμα ανοικτό, με τα επιστημονικά δεδομένα για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, να ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη και να επιβεβαιώνουν πανηγυρικά όσα επί σειρά ετών έλεγαν και υποστήριζαν αυτοί που τα διάφορα κατεστημένα αποκαλούσαν “γραφικούς” και “άσχετους” και άλλα πολλά, με το ζήτημα του Διεθνές Δικαίου της Θάλασσας ως προς τις κολοσσιαίες πτυχές του σε Αρκτική και όχι μόνον, να διασυνδέεται με την ελληνική και την τουρκική ΑΟΖ, με το Κουρδικό να ανακινείται σε “αόρατο”. ακόμα, από τα διεθνή media επίπεδο και μία σειρά ακόμα παραγόντων στην ευρύτερη γειτονιά μας σε εξέλιξη, όπως και η αιφνίδια αλλαγή στο Βατικανό, υπάρχουν διάφορες σφαίρες ισορροπιών και μηχανισμών σε κίνηση τριγύρω μας και να δούμε που θα καταλήξουν όλα αυτά.
Σύντομη γεωστρατηγικο-πολιτικο-οικονομική παρένθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου