Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

IATA: "Κόκκινη κάρτα" σε ελληνικά τουριστικά γραφεία


Δυστυχώς μεταφέρουμε άσχημα νέα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, απόλυτα διασταυρωμένες,  ελληνικά τουριστικά γραφεία μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα από τα πιο ιστορικά και γνωστά της αγοράς, έχασαν από χθες την άδεια IATA, λόγω...


 
...αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεών τους και συσσωρευμένων χρεών προς τον διεθνή φορέα.
Παρά τις προσπάθειες και τις κινήσεις που έγιναν, τα γραφεία - ακούμε για τέσσερα, συνολικά - δεν κατάφεραν να καλύψουν τα ανοίγματα που είχαν το τελευταίο διάστημα απέναντι στον Οργανισμό, και δεν έγινε δεκτή καμία άλλη παράταση ή διευκόλυνση.
Η εξέλιξη αυτή, σε κάθε περίπτωση, έρχεται να κλυδωνίσει ακόμα περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη αγορά και καταμαρτυρεί την έκταση του προβλήματος στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε δεινή θέση το τελευταίο διάστημα.
Οι ανησυχίες είχαν εκδηλωθεί όταν τον Αύγουστο του 2011, ο ΙΑΤΑ προχώρησε σε μεταβολή του καθεστώτος πληρωμών των οφειλούμενων από τα τουριστικά γραφεία από τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, θέμα που πάλι είχαμε αποκαλύψει εμείς εδώ.
Απώλεια της άδειας ΙΑΤΑ, συνεπάγεται φυσικά μεγάλο πρόβλημα ως προς τις πωλήσεις και τα έσοδα των τουριστικών γραφείων, αλλά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και διακοπή λειτουργίας τους.
Ωστόσο, είναι ευνόητο ότι τα βάζει σε μία εξαιρετικά δυσχερή διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου