Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μεσσηνία: "Χορταστικά" τα Σεμινάρια Γαστρονομίας


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες της εστίασης, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τα Σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στις 5, 6 και 7 Μαρτίου στo Costa Navarino...

... έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.
Συνολικά πάνω από 300 επαγγελματίες παρακολούθησαν τα σεμινάρια, κατά τα οποία κορυφαίοι σεφ, επαγγελματίες, κριτικοί γεύσεις και δημοσιογράφοι συζήτησαν για σημαντικά και επίκαιρα θέματα του κλάδου του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι σχεδόν το 20% των τουριστών εντάσσεται στην κατηγορία του «γαστρονομικού τουρισμού», ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των τουριστών που επιλέγουν τον προορισμό των διακοπών τους με βάση τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι οι επισκέπτες αναζητούν στοιχεία τοπικού πολιτισμού, ανάμεσά τους και η τοπική κουζίνα, και ότι το φαγητό δεν ανήκει απλώς στην «τροφοδοσία» αλλά αποτελεί αγωγή της ψυχής- δηλαδή ψυχαγωγία.
Το τριήμερο σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση.  
Όπως αναφέρθηκε και από το Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη Ξενοφώντα Κάππα, τα εκπαιδευτικά Σεμινάρια έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο του προγράμματος «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Κουζίνας» με στόχο την ανάδειξη της Μεσσηνίας μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, καθώς και τη συνεχή βελτίωση του προσφερόμενου αγροτικού, γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος στους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου