Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Φούχτελ (ξανά) στο ΥΠΟΤ: Το "πρότυπο" πρόγραμμα, η παρότρυνση στους Γερμανούς και ο Όττο


Καλορίζικο και το νέο
podium!

Τρία τινά κρατάμε από τη (μία ακόμα) συνάντηση του φίλτατου herr Φούχτελ με την υπουργό Όλγα σήμερα. Το ένα είναι αυτό το «πρότυπο» πρόγραμμα για τη σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Γερμανία και σε άλλες χώρες και το οποίο βασίζεται...


...κυρίως στη στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι συμπληρωματικό και μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά και παράλληλα με τα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού για την επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση.
Οι σπουδαστές προσλαμβανόμενοι άμεσα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παράλληλα με τις σπουδές τους, κάνουν πρακτική άσκηση, με μισθό από τις επιχειρήσεις.  
Σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι στηρίζει το εν λόγω πρότυπο πρόγραμμα, που είναι απόρροια της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.
Κρατάμε και τις αναφορές της υπουργού ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου  είναι η αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΡ,ΑΣΤΕΑΝ) και της δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ και ΕΠΑΣ) και πως μετά την ενσωμάτωση του ΟΤΕΚ στο ΥΠΟΤ,  «οι σχολές λειτουργούν κανονικά και επιλύονται άμεσα και οι τελευταίες διοικητικές λεπτομέρειες».
Η Ο Κεφαλογιάννη ανέφερε ακόμη ότι ότι εκδόθηκε κοινή Υπουργική Απόφαση με το ΥπΠΑΙΘΠΑ για την εκπόνηση προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού ειδικά για τους αποφοίτους ανώτατων σχολών Ιστορίας και Αρχαιολογίας» και υπογράμμισε ότι «τα προγράμματα αυτά ξεκινούν άμεσα».
Το δεύτερο που κρατάμε είναι η έκκληση-πρόσκληση του Χ. Φούχτελ προς τους συμπατριώτες του να επισκεφτούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Στον βαθμό που του αναλογεί, έχει και αυτή η τοποθέτηση τη βαρύτητά της.
Το τρίτο, είναι η παρουσία του Όττο Ρεχάγκελ, τον οποίο έχει πάρει από το χέρι ο Φούχτελ και τον πηγαίνει όπου πάει και αυτός. Το «χαρτί» Ρεχάγκελ σας το είχαμε αποκαλύψει προ περίπου δύο εβδομάδων.
Τώρα θέλετε και σχόλια; Οκ, για το «πρότυπο πρόγραμμα» που συνδυάζει πρακτική άσκηση με μισθό, ενώ δείχνει πολύ καλό και χρήσιμο, κάτι μας «τρώει». Μπορεί να είναι και η ιδέα μας, αλλά κάτι δεν μας αφήνει να το υποδεχθούμε με τη δέουσα ικανοποίηση. Ας περιμένουμε και την εφαρμογή του...
Πάντως, αν θυμόμαστε καλά και αν μιλάμε για το ίδιο πρόγραμμα, σε μία σχετική παρουσίαση προ καιρού από Γερμανίδα εκπρόσωπο, ο μισθός αυτός είχε προσδιοριστεί στο μισό του μισθού ενός νεοπροσλαμβανόμενου. Και αν πάλι θυμόμαστε καλά τον βασικό μισθό, τότε μιλάμε για περίπου 255 ευρώ και κάτι ψιλά μικτά;
Χμμμ...
Για τον Φούχτελ, έχουμε τοποθετηθεί.
Για τον Όττο, καλός, σεβαστός και αγαπημένος για εμάς τους Έλληνες, δεν λέμε, αλλά τι αντίκτυπο έχει στους Γερμανούς δεν το ξέρουμε σε βάθος. Αφήστε που εδώ στην παρέα έχουμε και έναν που σχολίασε ότι το μήνυμα που περνάει η Μέρκελ είναι ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν θαύματα όταν τελούν... υπό γερμανική διοίκηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου