Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Relaunch στην Ιαπωνία, cruise business στο Μαϊάμι


Η μία στην Ανατολή, ο άλλος στη Δύση. Συνέχεια επαφών και συναντήσεων της υπουργού Όλγας στην Ιαπωνία, με στόχο την επαναπροσέγγιση της Ιαπωνικής αγοράς από την πλευρά μας και την “ανακάλυψη” εκ νέου της Ελλάδας από τους Ιάπωνες, ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού. Το δεύτερο, το επενδυτικό ενδιαφέρον, δηλαδή, επιβεβαιώθηκε...


... επιβεβαιώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Shinichi Yokoyama, προέδρου της Επιτροπής για την Ευρώπη και τον Τουρισμό του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ιαπωνίας.
Υπάρχει και η κοινωνική διάσταση της επίσκεψης Κεφαλογιάννη, στην Ιαπωνία. Με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από το μεγάλο σεισμό στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη συμπάθεια της στις οικογένειες των θυμάτων και την Τετάρτη θα επισκεφτεί την πόλη Sendai, που βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή, όπου θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο της πόλης.
Στην Ανατολή, ο Πάνος Λειβαδάς, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην έκθεση Cruise Shipping ή Sea Trade στο Μαϊάμι, στη Φλόριδα των ΗΠΑ. Αν και έκθεση που αφορά περισσότερο στα Λιμάνια και στο επιχειρηματικό σκέλος της αγοράς Κρουαζιέρας, ο ΕΟΤ συμμετέχει στην έκθεση για τη κρουαζιέρα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών με δικό του περίπτερο, έχοντας κοντά του τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Σούδας και του Βόλου.
Επόμενος σταθμός, η Μόσχα, την άλλη εβδομάδα. 

3 σχόλια:

  1. Ναι, και τον ματιάσατε τον άνθρωπο στο Βερολίνο και μόλις έφθασε Μαϊάμι, του... έχασαν και τη βαλίτσα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια η εξ'ανατολων ανταποκριση σας.
    Θα επιθυμουσα ομως απο τον αρκετα ενδιαφερον ιστοτοπο σας -οπως και πολλοι αναγνωστες φανταζομαι- την αποτυπωση της πραγματικοτητας η οποια δεν συμβαδιζει με τις εξαγγελιες της κυριας Υπουργου και της πολιτικης τουριστικης ηγεσιας περι ενδιαφεροντος της Ιαπωνικης αγορας.
    Αναρωτιεμαι εαν γνωριζετε το γεγονος πως το γραφειο ΕΟΤ Ιαπωνιας, η αρμοδια δηλαδη υπηρεσια προωθησης του τουρισμου στην Ιαπωνια, ειναι χωρις προισταμενο απο το περασμενο καλοκαιρι και στην ουσια ανενεργο..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε τελείως άδικο, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε ασχοληθεί όσο θα θέλαμε στο lobby με την ιαπωνική αγορά τον τελευταίο χρόνο, ίσως και παραπάνω. Ίσως επειδή πέρυσι, η μεγάλη "μάχη" του τουρισμού, του κόσμου του τουρισμού, δινόταν σε πιο παραδοσιακές και μεγάλες αγορές.
      Τώρα ετοιμάζουμε κάποια στοιχεία και πιο λεπτομερείς αναφορές για την Ιαπωνία. Όσο για το πρόβλημα με το Γραφείο δεν υπάρχει από το περασμένο καλοκαίρι, φοβούμεθα ότι υπάρχει και από πιο παλιά...
      Ίσως μάλιστα περάσαμε το 2012 στο στάδιο που η ανενεργός παρουσία, μετατρέπεται σε ζημιογόνο ανυπαρξία.
      Ενδιαφέρον από την Ιαπωνία υφίσταται και μάλιστα αρκετά αξιόλογο και σε επιχειρηματικό και σε τουριστικό επίπεδο. Αλλά φυσικά θέλει καλλιέργεια και ενθάρρυνση, για αυτό και κάνουμε λόγο για επαναπροσέγγιση της αγοράς αυτής και για επανεκκίνηση, ουσιαστικά, της όποιας μας παρουσίας.
      Ή έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον...

      Διαγραφή